10 bin ton saman ithal edilecek!

Spekülatif hareketleri önlemek için fiyatları regüle etmek amacıyla 10 bin ton saman ithal edilecek.

10 bin ton saman ithal edilecek!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin spekülatif hareketleri önleyerek fiyatları regüle etmek amacıyla 10 bin ton saman ithal etmek için harekete geçtiğini, Bulgaristan ve Macaristan'dan ithal edilecek ilk parti samanın Ocak ayının ilk haftasında piyasaya sürüleceğini bildirdi.

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin spekülatif fiyat hareketlerini önlemek ve piyasayı regüle etmek amacıyla saman ithal etmek için harekete geçtiğini belirtilerek, Ocak ayında Bulgaristan ve Macaristan'dan 10 bin ton saman ithal edilerek piyasaya sürüleceğini kaydetti.

Saman fiyatları konusunda bu yıl spekülatif hareketler yapıldığını ifade eden Kutlu, bunun için saman piyasasına girme kararı aldıklarına dikkati çekti.

İlk etapta 10 bin ton saman ithal etmek için Bulgaristan ve Macaristan'daki firmalarla anlaşma sağlandığını, İtalya ve Ukrayna firmalarıyla da görüşmelerin sürdüğünü bildiren Kutlu, şunları kaydetti:

''İthal edeceğimiz 10 bin ton samanı, Ocak ayı başında 16 bölge birliğimize bağlı bin 659 Tarım Kredi Kooperatifi ile 186 hizmet bürosunda satışa sunacağız. Başta ortaklarımız olmak üzere hayvan üreticilerimizin saman ihtiyaçlarını uygun fiyattan karşılayacağız. Amacımız, saman fiyatları üzerinde oynanan oyunu bozmaktır. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin asli görevleri içinde yer alan piyasada fiyatları regüle etme görevimizi yerine getireceğiz.''

Kutlu, piyasada hayvan üreticilerini ve besicileri sıkıntıya sokan saman fiyatlarındaki spekülatif artışlara meydan vermemek için ilk etapta 10 bin ton saman ithal edeceklerini, ihtiyaç duyulması halinde bu miktarı artıracaklarını kaydetti.