108 patron için hesap verme vakti!

Ne kadar kâr ettiler, hangi tarih ve saatte ortaklarının karşısına çıkacaklar

108 patron için hesap verme vakti!
PARALİMANI.COM/ÖZEL HABER

İyisiyle kötüsüyle tamamlanan 2012 yılı faaliyet döneminin ardından artık tüm şirketlerin kâr-zarar ve bilanço performansları netleşiyor. Bazı şirketler rekor kâr rakamlarına imza atarken bazıları ise 2012'ti büyük hayal kırıklığıyla tamamladı. Ve nihayet borsa yatırımcısının ortağı olduğu şirketlerin patronları için hesap verme vakti de geldi çattı. Özellikle küçük hissedarı koruyan yasaların SPK ve yeni ticaret kanunu ile güçlendirilmesi sonrasında genel kurulların önemi biraz daha arttı. Örneğin en önemli düzenlemelerden biri, ardarda 5 yıl boyunca zarar eden şirketlerde büyük hissedarların şirketi iyi yönetemediğine kanaat getirileccek ve daha iyi bir yönetimin önünün açılabilmesi için bu şirketlerde büyük ortakların ellerinde bulunan imtiyazlı hisselerin imtiyazı kaldırılacak.
İşte bu nedenle bu yılki genel kurullar artık kritik öneme sahip ve borsa yatırımcılarının mümkünse genel kurulları takip etmesi gerekiyor.

Yine kar payı ödemelerine yönelik düzenlemeler de genel kurulların eskisinden daha önemli bir hale gelmesine neden oldu. Peki yarından itibaren hangi şirket genel kurulunu hangi tarihte, saat kaçta ve nerede yapacak. Bu şirketler 2012 yılını nasıl bir kâr rakamıyla tamamladı.

İŞTE 108 ŞİRKETİN GENEL KURUL TARİHİ VE 2012 KÂR RAKAMLARI