2013 asgari ücreti için 4'üncü kez toplantı!

2013 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için taraflar 4'üncü ve son kez toplanacak.

2013 asgari ücreti için 4'üncü kez toplantı!

Asgari ücretlilerin gözü kulağı bu haberde! Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 4. toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapacak. İşçileri Türk-İş, işvereni TİSK'in temsil ettiği komisyonda hükümetten de 5 üye bulunuyor.

Hükümetin 2013 yılı ekonomi programına göre asgari ücrette yüzde 3+3 artış yapılması öngörülüyor. İşçiler, asgari ücretin belirlenmesinde en düşük devlet memuru aylığının göz önüne alınmasını istiyor.

İşveren ise 'Asgari ücretin brüt olarak artırılmasından ziyade, vergi ve sigorta prim yüklerinin azaltılarak çalışanın eline geçen net ücrette artış sağlanmalıdır' mesajını veriyor.

Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için net 739 lira 79 kuruş olarak uygulanıyor.

"Asgari ücret 1.025 lira olsun"

Türk-İş Eğitim Genel Sekreteri ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu Temsilcisi Ramazan Ağar, TÜİK verileri doğrultusunda asgari ücretin net 1.025 liranın üzerinde olmasını istediklerini belirterek, daha düşük zam oranlarını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Ağar, "Hükümet ilk ve ikinci 6 ay için yüzde 3 düşünüyor. Ancak biz bunu tartışmayı dahi düşünmüyoruz. TÜİK'in açıklamış olduğu net bin 25 liralık ücret bizim talebimizdir. Ağır işçi için aylık gereken harcamaları bin 25 liraya tekabül ediyor. Biz de bin 25 liranın üzerinde bir asgari ücret istiyoruz" diye konuştu.