2013 Şahenk ve Ülker'e yaradı

Şahenk geçen yıl 12, Ülker ise 10 şirkete ortak oldu ya da satın aldı

2013 Şahenk ve Ülker'e yaradı

AA muhabirlerinin Ernest and Young kaynaklarından elde ettiği verilere göre, 3,4 milyar dolarlık kişisel serveti ile Forbes tarafından en zengin Türk milyarder seçilen Ferit Şahenk, geçen yıl 12 şirketi daha bünyesine kattı.

İşlemlerden bir tek işletme hakkını 702 milyon dolara devraldığı Salıpazarı Kruvaziyer Limanı'nın bedeli açıklanırken, diğer 11 satın alma işleminin değeri açıklanmadı.

Doğuş Holding, Group 29'un yüzde 75 hissesini, Hırvat Adriatic Croatia International (ACI) Grubu'nun yüzde 6,92'sini, Lacivert Restoranları'nın yüzde 75'ini, Maçakızı Bodrum'un yüzde 60'ını, MedMarinas'ın yüzde 51'ini, Mezzaluna'nın yüzde 70'ini, Pozitif Grubu'n yüzde 80'inini, Sele İstanbul Grubu'nun yüzde 51'ini, Vita Golf Park Resort'un yüzde 100'ünü, Tankerkomerc'in ise çoğunluk hissesini satın aldı.

Doğuş, Dubai merkezli emlak veri şirketi Reidin'e de ortak oldu, hisse oranı açıklanmadı.

Şahenk'in yaptığı satın almalar ya da ortaklıklar bölgesel olarak incelendiğinde; ortaklıkların 8'i Türk, 2'si Hırvat, biri Yunan, diğeri de BAE'li şirketler ile gerçekleşti. Bu şirketlerin 4'ü yiyecek ve içecek, 4'ü ulaştırma, 2'si turizm, biri eğlence, bir de bilişim sektöründe faaliyet gösteriyor.