2013'te hangi hisseler tercih edilebilir?

Yükseliş devam edecek, endekste beklenti 85.000

2013'te hangi hisseler tercih edilebilir?

2012’nin son günlerinde analistler gelecek yıl için stratejilerini oluşturmaya başladı. Genel beklenti, dünyadaki “ucuz para” politikasının devam etmesi Türkiye gibi büyüme hikayesi olan gelişen ülkelere fon girişlerinin devam
edeceği yönünde.

Kurumlar İMKB’deki yükselişin devam etmesini bekliyor.

GLOBAL YATIRIM:

Global Yatırım’a göre, Türkiye’de iç talep odaklı büyümeye dönüş hikayesi henüz fiyatlanmadı. Kurum gelecek yıl özellikle iç piyasaya dönük üretim yapan sanayi şirketlerinde güçlü performans bekliyor. Şirketin önerdiği hisseler arasında Trakya Cam TRKCM ve Erdemir EREGL var. Faizlerin gelecek yıl da yüzde 6’lar civarında düşük kalacağını öngören Global Yatırım, “Düşük faiz ortamında temettü verimi yüksek hisseler tercih edilebilir” diyor. Kuruma göre, gelecek yıl yüzde 11 temettü verimi sağlaması beklenen Türk Telekom TTKOM bu alanda öne çıkıyor.

AK YATIRIM:

Ak Yatırım ise, bankalarda bu yıl yaşanan hızlı yükselişin 2013’te de devam edebileceği görüşünde. Bankaların faiz marjlarındaki iyileşmenin 2013’te daha sınırlı kalacağını öngören Ak Yatırım, “Gelecek yıl ekonomideki toparlanmayla
birlikte bankaların kredi büyümesi daha güçlü olur” diyor. Faize duyarlı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve otomotiv gibi sektörleri beğenen Ak yatırım, çelik, kimya, medya ve alkollü içecek gibi sektörlerde kar marjlarında sınırlı toparlanma öngörüyor. Ak Yatırım’ın 12 aylık İMKB hedef değeri ise 85.000.

TEB YATIRIM:

TEB Yatırım da 2013’ün iyi geçeceği görüşünde. Özellikle faizlerdeki gerilemeyle birlikte şirket değerlemelerinin de değiştiğini belirten kurum, “Yeni değerlemelerle 12 aylık İMKB hedefimizi 83.053 seviyesine çıkarıyoruz” diyor.
Ancak TEB Yatırıma göre faizlerde daha fazla düşüş için alan kalmadı. Yine de TEB Yatırım, negatif faiz döneminde hisse piyasasının getiri fırsatı sunan ender alanlardan birisi olmaya devam edeceği görüşünde.

EFG İSTANBUL:

EFG İstanbul da 2013 için iyimser düşünenler arasında. Türkiye’nin makro ekonomik göstergelerinin hisse piyasalarını desteklediğini düşünen kurum, gelecek yıl özellikle sanayi şirketlerinin FAVÖK marjlarında toparlanma bekliyor. Havacılık, perakende ve cam sektörlerini beğenen EFG İstanbul, incelediği hisseler için hedef fiyatları ortalama yüzde 16 yükseltmiş durumda. Kurumun 12 aylık İMKB hedefi ise 85.000.

DEUTSCHE BANK:

Yabancı kurumlar ise Türk hisse piyasası konusunda daha temkinli. Deutsche Bank, not artırımı ve düşen faizlerin İMKB’de fazlasıyla fiyatlandığı görüşünde. İMKB’deki değerlemelerin daha fazla yükseliş beklentisini haklı çıkarmadığını düşünen Deutsche Bank, Tekfen Holding TKFEN ve Turkcell TCELL gibi riski düşük hisseleri tercih ediyor.

CREDIT SUISSE:

Credit Suisse de, İMKB’de daha fazla yükseliş olması için yeni bir gelişme olması gerektiği görüşünde. Kurum not artırımı hikayesinin İMKB’yi daha fazla taşıyamayacağını ifade ediyor. Credit Suisse’e göre, İMKB’nin 2013 performansı için belirleyici konu şirketlerin karlılık performansı olacak. Türk hisse piyasaları için nötr tavsiyesi veren Credit Suisse, Yapı Kredi YKBNK, Koç Holding KCHOL ve Enka İnşaat ENKAI hisselerini beğeniyor.