47 yıllık devlet memurları kanunu değişiyor

Artık KPSS'yi kazanmak memur olmak için yeterli olmayacak. İşte memurları isyan ettiren o yeni yasa

47 yıllık devlet memurları kanunu değişiyor

Yeni düzenlemeye göre KPSS’den sonra memurlar bir süre ‘aday’ statüsünde çalışacak sonra yeterlilik sınavına girecek. Kamu personel reformu çerçevesinde yürütülen çalışmalar henüz taslak aşamasına dahi gelmedi. Ancak çalışmaların gelecek yıl içinde tamamlanarak, memur sendikaları ile masaya yatırılması amaçlanıyor.
47 yıllık Devlet Memurları Kanunu değişiyor. Düzenlemeye göre KPSS’den sonra memurlar bir süre ‘aday’ statüsünde çalışacak daha sonra yeterlilik sınavına girecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ‘kıdem tazminatı’, ‘intibak’ ve ‘taşeron işçilerle’ ilgili düzenlemenin ardından, ‘kamu personel reformu’ için de düğmeye bastı.
Star Gazetesi'nin haberine göre, 47 yıllık Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapmak için çalışma başlatan bakanlık, kamu görevlileri arasındaki ücret dengesizliğini gidermeyi, çalışan memurun ödüllendirilmesini, çalışmayan memurlara yaptırım uygulanmasını planlıyor.
Reform kapsamında en büyük değişiklik ise Kamu Personel Seçme Sınavı’nda yaşanacak. Buna göre KPSS’den sonra ikinci bir sınav daha yapılacak.
Bu çerçevede, memurlarla ilgili yapılması planlanan düzenlemelerin bazıları şöyle: