5 milyar dolarlık fon gayrimenkul arıyor!

Singapur fonu, Türkiye'de dev alım için hazırlanıyor

5 milyar dolarlık fon gayrimenkul arıyor!

Singapurlu gayrimenkul şirketleri tarafından oluşturulan Singapore Turkey Investment Company, ST Invest (Singapur Türkiye Yatırım Fonu) Türkiye'de ofis açtı. İlk etapta İstanbul'a odaklanacak olan fonun, yapacağı yatırımların tutarı 5 milyar doları bulacak.

ST Invest'in Singapurlu yönetici ortaklarından olan Cidde, Zurih ve New York'ta ofisleri bulunan yatırım fonu Makara Capital'in Başkanı Ali Ijaz Ahmad, büyük gelirli projeler hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'nin kredi notunda görülen artışın ardından ülkede ofis açmak için daha beklemek mümkün değildi. Ne mutlu artık yoğun bir döneme
giriyoruz." dedi.

Ijaz Ahmad, Türkiye'den gayrimenkul şirketleri ile ortak projelere sıcak baktıklarını dile getirdi.

ST Invest'in ortaklarından Alp Çiçekdağı ise amaçlarının Türkiye gayrimenkul sektörünün ihtiyaç duyduğu sermaye ile Singapurlu yatırımcıların aradığı büyük montanlı projeleri bir araya getirmek olduğunu vurguladı. Çiçekdağı "Şu an değerlendirdiğimiz projeler var, toplam 5 milyar dolara varan bir meblağ teşkil ediyor. Bunun yanında şehir projeleri ilgimizi çekiyor." ifadelerini kullandı.

ST Invest'in yatırımlarının ilk etapta İstanbul ve çevresinde olacağını aktaran fon yetkilileri, özel ile kamu sektör ortaklığı
(KÖO) olarak planlanan projelere eğileceklerini açıkladı. Fon, projelere sermaye katkısı yanı sıra master plan, tasarım, mühendislik ve satış tecrübelerini de Türkiye'ye taşıyacak.

İlk yatırımlarını 2013'te yapacak ST Invest, konut ve ofis başta her türlü gayrimenkul yatırımına açık olup karma projeler ile büyük ölçekli master plan projelerine ilgi duyuyor.