656 milyon dolara banka satın aldı

Carlyle'nin başını çektiği grup, onaylandığı taktirde yatırım bankası Duff&Phelps'in yeni sahibi olacak.

656 milyon dolara banka satın aldı

ABD'li özel sermaye devi Carlyle'ın başını çektiği bir grup, butik yatırım bankası Duff & Phelps'i 655,6 milyon dolara satın alıyor.

Anlaşma, banka hissedarları ve rekabet yetkilileri tarafından onaylanması halinde, Duff & Phelps'in 2007'de halka arz edilmesi sırasında oluşan fiyata yakın bir bedelle el değiştirmesine yol açacak.

Financial Times'ın haberine göre Carlyle, Stone Point Capital, Pictet & Cie ve Edmond de Rothschild grupları, bankaya hisse başına 15,55 dolar ödemeyi kabul etti. Banka, 2007 yılındaki halka arzı hisse başına 16 dolardan gerçekleştirmişti.

Bankanın 2012 yılı içindeki önemli faaliyetleri arasında, İskoç futbol kulübü Glasgow Rangers'ın yönetilmesi yer alıyor. Duff & Phelps, daha önce de Lehman Brothers iflasını inceleyen Anton Valukas'a danışmanlık yapmıştı.
Duff & Phelps CEO'su Noah Gottdiener, anlaşmanın hissedarların çıkarına olduğunu dile getirdi. Bankanın hisseleri, Cuma gününü 13,05 dolardan kapatmıştı.

Satışın en erken Mart ayında kapanması bekleniyor. Bu arada, rakiplerin de daha iyi teklifler sunmak için fırsatı olacak.
Satışta Duff & Phelps'in danışmanlığını Centerview Partners yaparken, alıcı grubun danışmanlığını Sandler O'Neill, Credit Suisse, Barclays ve RBC Capital Markets yürüttü.