7 ülke işsizlik için elele verdi!

Hollanda, İtalya, Estonya, Litvanya, Malta, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye için mücadele zamanı

7 ülke işsizlik için elele verdi!

'Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor' konulu proje ile Hollanda, İtalya, Estonya, Litvanya, Malta, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye olmak üzere 7 ayrı ülke temsilcisi işsizlikle ilgili mücadele yolları arıyor. Çalışma kapsamında 2013 yılında 4 günlük sempozyum düzenlenecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü ziyaret eden proje temsilcileri ile koordinatör Sezen Toklu ve Kepez Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Tarık Tekelioğlu, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Buna göre Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Gençlik Programı-Eylem 5.1 alt bileşeni tarafından finanse edilen proje kapsamında 18 Mart 2013'te sempozyum düzenlenecek. 4 gün sürecek uluslararası bir sempozyum ile genç işsizler ve karar mekanizmaların bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Sempozyum sonunda "Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisi'nin Neresinde Duruyor" isminde bir deklarasyon ve kitapçık yayınlanarak, gerek Türkiye'nin gerekse Avrupa Birliği'nin konuyla ilgili tüm karar alma mekanizmalarına ulaştırılacak.
Kepez'deki işsizlikle ilgili de açıklamada bulunan koordinatör Toklu, "Kepez'de özellikle son yıllarda yatırımlar konusunda gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu gelişmenin bölgede işsizlik oranını olumlu yönde etkiliyor." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, istihdam alanında yaşanan sıkıntılar hakkında bilgiler veren Tütüncü, Kepez bölgesinde işsizlik oranının yüzde 10 ile ülke ortalamasının altında olduğunu belirtti. Bu alanda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Tütüncü, "Avrupa Birliği ilişkileri ve üyelik müzakerelerinin gündemde olduğu bu dönemde, Avrupa İstihdam Stratejisi'ne (AİS) uyumu ve aktif istihdam politikalarını yapılandırması büyük önem taşıyor." diye konuştu.