'ABD ilk kez bu kadar heyecanlı'

Başbakan Erdoğan Mayıs ayının ikinci haftasında ABD'ye gitmeye hazırlanıyor. AB Bakanı Egemen Bağış'a göre Amerikan tarafı ilk kez bir Türk Başbakanı'nı bu kadar heyecanla bekliyor.

'ABD ilk kez bu kadar heyecanlı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mayıs'ta ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da görüşecek.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'a göre, Başbakan Erdoğan'ın 14-17 Mayıs arasında yapacağı Washington ziyareti diğerlerinden çok farklı olacak.

Bağış, "Bu ziyaretin en ufak detaylarına kadar planlamalar yapılıyor ve bunun talimatının da bizzat sayın Obama tarafından verildiğini de kendileri vurguladılar" şeklinde konuştu.

AB Bakanı, "ABD'nin dış politika öncelikleri açısından Türkiye ile olan ilişkilerin gelişmesine çok önem atfettiğini, bu yüzden de bu ziyaretin tarihi bir ziyaret olması için hazırlık içinde olduklarını söylediler" şeklinde konuştu.

YOĞUN GÜNDEM

Görüşmede, PKK'nın çekilmesi, çözüm süreci ve Suriye'deki gelişmeler ile İran ve İsrail'le ilişkilerin değerlendirileceği belirtiliyor.

OBAMA'DAN ÖZEL TALİMAT

Başbakan Erdoğan ve heyetteki bakanlar, ABD başkanı Obama'nın özel talimatı doğrultusunda, Beyaz Saray'ın resmi misafirhanesi Blair House'da ağırlanacak.

BLAIR HOUSE'UN ÖNCEKİ TÜRK MİSAFİRLERİ

Bugüne kadar birçok önemli lider ve devlet adamını ağırlayan Blair House'un Türk konukları arasında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, yine merhum Başbakan Bülent Ecevit ve eski Başbakanlardan Tansu Çiller yer alıyor.