ABD'den öcü hikayesi: SSCB yeniden kuruluyor!

ABD Dışişleri Bakanı Clinton'dan bir acaip uyarı!

ABD'den öcü hikayesi: SSCB yeniden kuruluyor!

ABD Dışişleri Bakanı sosyalizmin kalmadığı dünyada yeni bir öcü hikayesi anlattı.
Hikayenin adı ise "Yeniden SSCB".

Washington, Rusya'nın Avrasya politikalarından duyduğu rahatsızlığı bir kez daha yineledi. “Gümrük Birliği, Avrasya Birliği adı altında bölgede Sovyetler Birliği'ni yeniden diriltme girişimlerinde bulunuluyor.” Bu açıklama ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan geldi.

Moskova'nın Avrasya bölgesine yönelik adımlarını “SSCB'yi diriltme girişimi” olarak yorumlayan Clinton, Washington'ın eski Sovyet coğrafyasındaki entegrasyon sürecinin karşısında durduğunu açıkladı.

Financial Times gazetesinin haberine göre, Gümrük Birliği ve Avrasya Birliği adı altında Rusya'nın Sovyetler Birliği'ni diriltme çabası içinde olduğunu savunan ABD'li Bakan, “Bu konuda yanılgıya düşmeyeceğiz. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz ve bu sürecin yavaşlatılması ya da önüne geçilmesine yönelik en etkin yöntemleri geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Rusya'dan cevap gecikmedi. Başkan Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, “Hillary Clinton bu süreçle ilgili tamamen yanlış bir anlayış içerisinde. Eski Sovyet coğrafyasında yeni entegrasyon modeli yalnızca ekonomik esaslara dayalı. Günümüz dünyasında farklı türde bir entegrasyon mümkün değil” açıklamasını yaptı.