Ağaoğlu hangi işadamı için 'benden de artist' dedi?

Kibirli eleştirilerine yanıt

Ağaoğlu hangi işadamı için 'benden de artist' dedi?

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, kendisine kibirli denilmesine itiraz etti. Ağaoğlu, kamuoyunda tartışmalara sebep olan 'Maslak 1453 Projesi'ne atfen, "Kibirli olan proje, ben değilim. Kibir, projeye ait. Buradaki yanlış anlaşılmam, iyi bir binici olmamdandır." dedi.

Ali Ağaoğlu, gruba yeni dahil olan Uludağ'da eski adıyla Kar Tanesi Oteli'nde yeni adıyla Ağaoğlu My Mountain'da basın toplantısı düzenledi. Maslak 1453 projesi ile ilgili özellikle sosyal medyada, doğru olmayan bilgiler yüzünden eleştiri aldıklarını söyledi. "Özellikle sosyal medyada bu konu çok çarpıtıldı. Ata binişim kıskanıldı. İnsanlar yanlış yönlendirildi." diyen Ağaoğlu, reklam çekiminde Sinan Çetin ile çalışmaktan memnun olduğunu ifade ederek, 'kibirli' yakıştırmalarına karşı çıktı. Ağaoğlu, "Kibirli olan proje, ben değilim. Kibir, projeye ait. Buradaki yanlış anlaşılmam, iyi bir binici olmamdandır. Kibir bana en uzak olan şeydir. İşimde her zaman iddialıyım." şeklinde konuştu. Ağaoğlu, aleyhte kampanyalar yürütülmesine rağmen 15 Eylül'de, Maslak 1453 projesinde 2 bin 700 daireyi satışa sunduklarını ve 15 günü içinde bunların 2 bin 200'ünü satıp tahsilatını yaptıklarını vurguladı.

Kentsel dönüşüm yasasının ekonomi adına 2012'nin en önemli adımı olduğunu ifade eden Ali Ağaoğlu, ekonomi anlamından 2013'ün 2012'den daha başarılı olacağına inandığını söyledi. Cari açığın Türkiye ekonomisinin en büyük problemi olduğunu, ancak hükümetin büyümede frene biraz sert bastığını anlatan Ağaoğlu, kaynak sağlamak için emlak ve mülk satışının önemine değindi. Ağaoğlu, "Yabancılar Türkiye'den çok büyük oranda emlak almaya başladı. Son 2 ay içinde 80 milyon dolar üzerinde dövizi biz getirdik. 2 yıl içinde 1 milyar dolarlık bir kaynağı getireceğiz. Bunu da taahhüt ediyorum. O kadar da iddialıyım." diye konuştu.

"ARTİSTİM, SERDAR BİLGİLİ BENDEN DE ARTİST"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağaoğlu, Park Orman' için 'çok para istediğini' öne sürdüğü Serdar Bilgili'ye 'artist' dedi. Ağaoğlu, "Fatih ormanlarını almadan önce Serdar Bilgili ile görüştük. Ben çok artistim ama Serdar bey, o benden daha 'artist'. Çok fazla para istedi. Veremedik. O yüzden Fatih ormanlarını aldım. Orayı ister biz işletelim, ister Serdar Bilgili işletsin. Bunlar kamuya açık olan giriş ücretini Bakanlık'ın belirlediği alanlar. Ortak olma diye bir düşüncemiz yok. Orayı Serdar Bilgili'nin yapması, ya da Ali Ağaoğlu'nun yapması önemli değim. Doğal güzelliğin olması en büyük amaç." diye konuştu.

Ağaoğlu, İstanbul'daki Alarko arazisi ile ilgil olarak, arazinin 3'te 2'sini satın aldıklarını, diğer kısmının satışında ise hukuki sürecin sürdüğünü kaydetti. Alarko'yu araziye kaçak bina yapmakla itham eden Ağaoğlu, "Şimdi o binaların yıkımı için savcılığa suç duyurusunda bulundum. Kültürel değerlere kaçak bina yapmanın ağır cezaları var. Bu hukuki bir süreç. Türk hukukuna saygılıyız." dedi.

Toplantıda söz alan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, konut sektöründeki canlılığın konut kredilerini artıracağını kaydetti. Ağaoğlu Şirketler Grubu Bütçe ve Raporlama Müdürü Ceyda Topbaş, şirketin 2012 cirosunun 3 milyar 756 milyon TL'ye ulaştığını, 2013 hedeflerinin 5 milyar 762 milyon TL olduğunu söyledi. 2012'de 2 bin 924 bağımsız daire sattıklarını da aktardı.