AK Parti'nin bu konuda hiç bir mazereti yok!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu kılık kıyafet yönetmeliği, darbecilerin yargılanması ve özgürlükler ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

AK Parti'nin bu konuda hiç bir mazereti yok!
Paralimani.com / Özel Haber

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Malta Köşkünde İnternet Medyası ile yaptığı görüşmede kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili süren durumun Türkiye'nin ayıbı olduğunu belirtti.


Darbecileri yargılıyorsan, bakiyesinden de kurtulacaksın

Gündoğdu bir soru üzerine; "Bugün darbecileri yargılıyorsan, darbecilerin bakiyesinden de kurtulacaksın. Hala bir vekil sırf baş örtüsünden dolayı meclise giremiyorsa, darbecileri yargılamanın da hiç bir önemi yok. Bu durumu çözmek hükümetin boynunun borcudur. Ak Parti'nin bu konuda artık hiç bir mazereti yok!" şeklinde konuştu.

Konunun çözümü içinse "Eğer demokrasi isteniyorsa, çözüm isteniyorsa, tüm partilerin kadın vekilleri bir gün meclise baş örtüsü ile girsin ve çıkmasın" şeklinde bir öneri getiren Gündoğdu, "Türkiye'de bugün hala karşımıza çıkan yasaklar bir dönem koyulmuş, kim koymuş neden koymuş diye kimse araştırmıyor, kimse sorunların derinine inmiyor" dedi.

İşte Ahmet Gündoğdu'nun konuşmasından satır başları;

Öğrenci ne giyeceğine kendi karar veriyor, öğretmenler karar veremiyor

"Devletin millete karşı sorumlulukları nedir? Kadına seçme seçilme hakkı veriyorsunuz ama ne giyineceğinin hakkını veremiyorsunuz"

"Demokrasinin en basit şeklinde eğitim, çalışma, seçme seçilme hakkı var"

"Kadın-erkek eşitliği var ama hala kadın-kadın eşitliği yok. Kadın, baş açıksa çalışabilir, örtülüyse değil"

"İlköğretimde çocukların kıyafet serbestisi getiriliyor ama memura yok bu kadar eşitsizlik olur mu?"

Ahmet Gündoğdu'nun da bahsettiği, zamanın şartlarına göre yazılmış olan yönetmeliği aşağıda aynen yazıyor, yorumu siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz...

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİK

Ana İlkeler

Madde 4- Kurum ve kuruluşlarda görevli memur, sözleşmeli personel, geçici personel ile hizmetliler ve işçilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esastır.

Madde 5- 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar;

a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;

Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

b) Erkekler;

Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabiî olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri sü­veterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.

(Değişik : 07/08/1991-91/2048 B.K.K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.