Akbank'tan "Hızlı Emeklilik"

AvivaSA ile "Hızlı Emeklilik" ürününü geliştiren Akbank, bireyleri telefonla BES'e kavuşturuyor

Akbank'tan "Hızlı Emeklilik"

Akbank, tasarrufların artırılması için devletin özel teşvik verdiği Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) girişi daha da kolaylaştırdı.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve sağlıklı büyümesi için kritik önem taşıyan tasarrufların artırılmasına yönelik geniş çaplı Tasarruf Seferberliği yürüten Akbank, çalışmalarını yeni alanlar ile genişletiyor.

Akbank, tasarrufların artırılması için devletin özel teşvik verdiği BES'e girişi daha da kolaylaştırdı. Bu amaçla, AvivaSA ile "Hızlı Emeklilik" ürününü geliştiren Akbank, bireyleri bir telefonla BES'e kavuşturuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Strateji, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) ve Bankasüranstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Akyurt, yeni ürünleri "Hızlı Emeklilik" ile Akbank'tan artık sadece bir telefonla Emeklilik Sözleşmesi sahibi olunabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl bizi en çok heyecanlandıran çalışmalarımızdan biri de müşterilerimizin BES'e daha kolay girmelerini sağlamak için satış kanallarımıza sektörde bugüne kadar alışılagelenden farklı ve hızlı bir kanal eklememiz oldu. Bir süredir NEXT Bankasürans Dönüşüm Programı kapsamında yürüttüğümüz Akbank Çağrı Merkezi'nden Bireysel Emeklilik satışı projemiz, 31 Mayıs 2013 itibariyle hayata geçti. İş ortağımız AvivaSA ile birlikte yaptığımız altyapı geliştirmeleri sayesinde artık müşterilerimiz Çağrı Merkezi'mizden bir telefonla emeklilik sözleşmesi sahibi olabiliyorlar. Ayrıca bu kanala özel hazırladığımız 'Hızlı Emeklilik' ürünümüzle müşterilerimize farklı avantajlar sunuyoruz."

"İlgi beklenilenin bir hayli üzerinde"

Akyurt, ayrıca bireysel emeklilik ürününü çağrı merkezi kanalından tasarruf sahiplerine ulaştırmanın, BES sahibi olmak isteyenler için çok önemli bir avantaj sağladığını da aktararak, "Projemiz kapsamında internet kullanıcılarını da düşündük. Akbank Direkt'in gücünü de arkamıza alarak akbank.com üzerinden, müşterilerimizin Hızlı Emeklilik ürünü için çağrı merkezi tarafından aranmasına imkan sağlayacak bir yapı kurduk. İlk sonuçlar oldukça sevindirici. Beklenenin hayli üzerinde bir ilgi var. Akbank Direkt üzerinden BES ile ilgilenip detaylı bilgi talep eden müşterilerimizin ciddi bir kısmını sözleşme sahibi yaptık. Önümüzdeki dönemlerde de İnternet, ATM ve Çağrı Merkezi gibi güçlü alternatif dağıtım kanallarımızı yüzde 25 devlet katkısının yarattığı ilgiyle destekleyerek, müşterilerimizin ihtiyaçlarını etkin bir şekilde karşılamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.