Akgiray'ı aldıktan sonra borsa rekor kırdı!

Ali Babacan: Twitter'dan "iyi oldu" mesajları aldık

Akgiray'ı aldıktan sonra borsa rekor kırdı!

Prof. Dr. Vedat Akgiray'ın Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı görevinden alınmasının ardından kulislerde yeni atamalar içinde adı geçen isimlerden biri olan İMKB Başkanı İbrahim Turhan iddiaları yalanladı.

Thelira'nın haberine göre, Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği tarafından düzenlenen “TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi'' sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turan, SPK Başkanlığı için adının geçtiğine yönelik iddialardan habersiz olduğunu kaydederek ''Yaptığım işten memnunum. Beni başarısız mı buluyorsunuz ki yeni iş buluyorsunuz'' açıklamasında bulundu.

Türkiye'deki tüm tarafların sermaye piyasalarının önemi konusunda hemfikir olduğunu kaydeden Turan, ''oldukça iyi bir uyum içerisinde birlikte çalışıyoruz'' dedi.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, SPK Başkanı'nı görevden aldıktan sonra borsanın rekor kırdığını belirterek, "Twitter'dan 'iyi oldu' mesajları aldık" dedi.

Radikal Gazetesinin haberine göre Babacan, SPK Başkanı Vedat Akgiray ve 6 kurul üyesinin bir önergeyle görevden alınmasına ilişkin olarak, “Bu tür şeyler haber vererek olmaz, hızlı olur. Özel sektörden de bildiğim gibi” dedi. İMKB yönetiminin değiştirildiğini, oradaki yapılanmanın devam ettiğini anlatan Babacan, “SPK’yı da baştan sona
gözden geçirmek için en tepeden başlıyoruz. 7 kişiden bazılarıyla devam edebiliriz. Bazıları değişebilir. Cumhurbaşkanı yasayı onayladığı gün yeni kurulu belirleriz. Geçiş dönemi uzarsa kurum için sıkıntılı olabilir. Bunu yaptık, normalde piyasa tepkisi farklı olabilirdi. O gün borsa rekor kırdı. Twitter’dan ‘çok iyi oldu’ diye mesajlar aldık. İMKB’yi yenileyip SPK’yı 1981’de bırakamayız” diye konuştu.