Aksa Akrilik'te yangın hisseleri de vurdu

Dünya devleri arasında yer alan Aksa Akrilik'te haftasonu çıkan ve büyük maddi hasar bırakan yangın haftanın ilk işlem gününde hisseleri de aşağı çekiyor.

Aksa Akrilik'te yangın hisseleri de vurdu

Haftasonu Yalova- Karamürsel yolunun 13’üncü kilometresinde bulunan 430 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Aksa Akrilik tesisin elyaf deposunda saat 08:30 sularında henüz bilinmeyen nedenle yükselen alevlere çevredeki sanayi kuruluşlarının itfaiye ekiplerinin yanı sıra Yalova ve İzmit itfaiye ekipleri de müdahale edildi.

Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş., yıllık 308 bin ton üretim kapasitesiyle dünyanın tek çatı altında en büyük akrilik elyaf üreticisi. Karbon elyaf yatırımıyla Türkiye’nin ilk ve tek dünyanın dokuzuncu karbon elyaf üreticisi olan tesisler 5 kıtaya ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Aksa Akrilik’ten öğle saatlerinde yapılan açıklamada yangının kontrol altına alındığı, can kaybı ve yaralanan personel olmadığı belirtildi. Şirketten hasarın büyüklüğü noktasında açıklama yapılmazken KAP'a yapılan ilk açıklamada;

“27 Ocak 2013 Pazar günü sabah 08:30 sularında Şirket'imizin Yalova'da yeralan fabrikasında Mamul Ambarı'nda çıkan yangına, teknik ekipler tarafından anında müdahale edilmiştir. Çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de yangının mamul ambar dışına sıçramasını engellemiştir.

Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır ve yaralı personelimiz bulunmamaktadır

Tamamen kontrol altına alınan yangına neden olan unsurlar yetkililer tarafından araştırılmaktadır. Henüz maddi hasar tespit çalışmalarına başlanılmamış olmakla beraber hasara uğrayan mamul, bina ve ekipmanlarla ilgili sigorta poliçeleri mevcuttur. Şirketimiz yatırımcılarının mali kayba uğramaması için azami özen gösterilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Saygılarımızla,
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla
Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.” denildi.


Gelişmeler ışığında Aksa (AKSA) hisseleri yeni haftaya yüzde 5.02 düşüşle 5.30 TL'den başladı. Açılış ardından günün ilk yarısında hisselerde geri çekilm yüzde 4.30's geriledi. Aksa hisseleri 5.36 TL'ye geldi.

Temeli 1968'de Raif Dinçkök tarafından atılan Aksa, akrilik elyaf ve tekstil elyafları alanında dünyanın en büyük üreticilerinden biri. Hisselerinin yüzde 37,28'i halka açık olan şirketin piyasa değeri 1 milyar 33 milyon lira. Aksa, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı En Büyük 500 şirket listesine 1.7 milyar lira ciro ile 28'inci sırada bulunuyor.