Altın fırtına yeniden başlıyor!

Yüzlerce dolar değerlenecek!

Altın fırtına yeniden başlıyor!

Altın fiyatlarındaki sert düşüş kırıldı ve dünkü işlemlerde altın son bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

Bugün bir ayın zirvesinden yine düşüşler görülse de altın piyasası uzmanları Nisan ayından bu yana görülen satış seyrinin tersine döndüğüne inanıyor.

Emtia yatırımcıları tarafından yakından takip edilen The Gartman Letter blogunun kurucusu ve emtia işlemcisi David Gartman, CNBC’ye yaptığı açıklamalarında, altının yükseliş seyrine girdiğini belirtti.

BİRKAÇ YÜZ DOLAR DEĞERLENECEK

Gartman, “Üç hafta öncesine kadar altın fiyatlarında düşüş yaşanacağına inanıyordum. Daha sonra kritik eşik dediğim bir yazı yazdım ve şimdi altının onsunun yüzlerce dolar değerleneceğine inanıyorum” dedi.

Gartman, “Altın fiyatlarının yükseleceğini söylemeye devam edeceğim. Bence şu andaki seviyelerden çok daha yükseklere çıkacak. Altın bağımlısı bir yatırımcı değilim. Altının diğer kurlardan bir farkı yok. Şu anda şartların altının daha da yükselmesini sağlayacak durumda olduğunu düşünüyorum” dedi.

MERKEZ BANKALARI REZERVLERİNİ ARTIRACAK

Gartman, dünya genelindeki merkez bankalarının rezervlerini artırmak isteyeceği için altında değerlenme beklediğini ifade etti.

Emtia uzmanı, “Bu yeni bir şey değil ama yine de etkili oluyor” diye devam etti.

Altının onsu geçen hafta yatırımcılar tarafından psikolojik sınır olarak bilinen 1,300 dolar seviyesini aştı.

Altın bugünkü işlemlerde yüzde 0,3’lük düşüşle, 1,343.56 dolara geriledi.

Altının bugünkü değer kaybında dolardaki yükseliş ve yatırımcıların dört günlük yükseliş sonrasındaki kâr satışlarının etkisinin olduğu ifade edildi.