Altın fiyatlarında düşüş illüzyonu!

Uzmanlardan uyarı: Aşırı dalgalanmaya kanmayın, 2013 altın yıl olacak

Altın fiyatlarında düşüş illüzyonu!

Altın fiyatlarında son haftalarda yaşanan aşırı volatilitenin ardından sadece Türkiye'de değil tüm dünyada aynı sorunun peşine düştü yatırımcılar: Altın artık bir güvenli liman değil mi?

Fakat uzmanlar bunun bür illüzyondan yani yanılsamadan ibaret olduğu uyarısında bulunuyor. Marketwatch'un haberine göre kıymetli madenler fonu Blanchard&Co. başkan yardımcısı David Beahm, halen herkesin servetini korumak için altın tercih ettiği ve altına olan güvende en ufak bir erozyon yaşanmadığı uyarısında bulunuyor.

Yanılsamanın sebebi ise altın fiyatlarında ağustos ile ekim ayları arasında yaşanan göz alıcı yükseliş. Ağustos ayında 1600 dolardan ekim ayında 1800 dolara yani 200 dolar birden fırlayan altında düzeltme de aynı ölçüde sert gerçekleşti. Yani aslında düşüyor denilen altın fiyatları uzmanlara göre teknik bir düzeltme ve yeni bir dengelenme hareketi gerçekleştiriyor.

Yani 2013 yılının altın yıl olacağı beklentisi son düşüşle birlikte daha da güçlenmiş durumda. Hatta altın fiyatlarındaki gerileme uzmanlara göre yatırımcılar için düşük maliyetli yeni bir fırsat da yarattı.