Altın için çılgın tahmin: 2230 dolar!

Herkes düşecek derken bir tek o tam tersini savunuyor. Eğer doğruysa bugün alan zengin olacak!

Altın için çılgın tahmin: 2230 dolar!

Altında yaşanan şok düşüşlere rağmen Erste Group'un yayınladığı raporda, altında yükseliş trendinin bitmediğine dikkat çekti.

Erste Group tarafından yayınlanan "Altına Güveniyoruz" raporuna göre altın fiyatı 1.480 dolar seviyesine yükselecek. Alında yükseliş trendinin sona ermediği, Merkez Bankaları’nın genişlemeci politikalarının etkisiyle altın fiyatlarının yükseleceği hatta uzun vadede 2 bin dolar aşacağı belirtiliyor.

Altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüşün ardından, altına olan güven gerilediği ancak yatırımcıların pozisyonları altın fiyatlarının dibe vurulduktan sonra toparlanma yaşayacağını gösteriyor.

UZUN VADEDE HEDEF 2.230 DOLAR

Piyasalarda altın fiyatlarında yükseliş döneminin bittiğine yönelik ortak bir görüş olsa da, Erste Group’un “Altına güveniyoruz” başlıklı en son raporuna göre, altının lehine olan temel veriler, daha önce hiç olmadığı kadar cazip oluyor. Erste Group Uluslararası Emtia Analisti ve raporun yazarlarından Hans Engel, ““Sonuç olarak önümüzdeki dönemde altına olan ilginin artacağını ve iyileşme yaşanacağını düşünüyoruz. Ancak beklenen biraz iyileşme zaman alacak” dedi.

Erste analistleri, bu raporda ilk kez altının kantitatif değerlendirmesine yer verdi. Bir model yardımıyla, ABD’nin gelecekteki parasal politikalarına ve bu politikaların altın fiyatları üzerindeki etkilerine ilişkin bir dizi farklı senaryo üretildi. Aşırı senaryolar için küçük gerçekleşme olasılıkları modellenmiş olsa da, model ciddi bir risk primini doğrulamakta. Bu parametrelere göre, altın fiyatlarında uzun vadeli hedef 2.230 $.