Altın inişe 'dur' dedi!

Üç günlük değer kaybından sonra yönünü yukarı çevirdi

Altın inişe 'dur' dedi!

Altın küresel toparlanmanın ivme kaybettiğine işaret eden ekonomik veriler nedeniyle dünyanın dört bir yanında merkez bankalarının teşvikleri sürdürecekleri spekülasyonu ile bir haftanın düşüğünden sıçradı. Gümüş de yükselişini ikinci güne taşıyor.

Spot altının onsu yüzde 0.6 kadar artışla 1,585.02 dolara yükseldi ve üç günlük kaybı keserek Singapur'da yerel saatle 11.35'te 1,578.40 dolardan işlem gördü. Doların talebin önünü kesmesi ile, Kıymetli metalin onsu 1 Mart tarihinde 21 Şubat tarihinden beri en düşük seviye olan 1,564.88 dolara geriledi. Yatırımcıların ETF'deki altın varlıklarını 2008 Nisan ayından beri en çok azaltmaya gitmelerinin ardından külçe altın Şubat ayında üst üste beşinci aylık düşüş ile 1997'den beri uzun kayıp serisini gerçekleştirdi.

Çin'de resmi verilere göre hizmet sektörü Şubat ayında beş ayın en yavaş büyümesini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta çaıklanan veriler ise imalat aktivitesinin beş ayın en düşüğüne yavaşladı. ABD'de Ocak ayı kişisel gelirleri ise yüzde 3.6 düşüşle 1993 Ocak ayından beri en çok düşüşü gerçekleştirdi. Altın; ABD'den Çin'e ülkelerin ekonomilerini desteklemek adına teşviğe gitmeleri ile geçtiğimiz 12 yılda ralli yaşadı.

National Australia Bank Ltd ekonomisti Alexandra Knight konuyla ilgili, Altın fiyatlarını para politikasından ve kur hareketlerinden etkilenmesi olası. Fiyatları daha dalgalı hale getiren endüstriyel aktivitenin karışık olduğuna dair belirtiler mevcuttu." yorumunda bulundu.

Online altın fiyatlarını takip etmek için Tıklayın...