'Altın kazandıracak'

Doktor Kıyamet'ten yeni yıl için yatırım önerileri...

'Altın kazandıracak'
'Doktor Kıyamet' lakaplı yatırım uzmanı Marc Faber, 2014 öngörülerini CNBC'ye aktardı. ABD hisse senetlerini, Avrupa ve gelişen ülke borsalarına kıyasla pahalı bulduğunu söyleyen Faber, S&P 500'de ise zirvenin geride kaldığı görüşünde.

ABD AZ KAZANDIRACAK

Faber'e göre ABD borsaları gelecek yedi ila 10 yılda yatırımcıya çok az kazanç sağlayacak.

KISA POZİSYONLAR YÜZDE 30 KÂR GETİRİR

Faber'in kısa pozisyon önererek düşeceğine inandığı hisseler arasında Facebook, Tesla, Twitter, Netflix ve Veeva Systems var. The Gloom, Boom and Doom Report'un yayıncısı ve editörü Marc Faber, sözkonusu hisselerin aşırı değerli olduğunu ve bu şirketlerde alınacak kısa pozisyonun gelecek yıl yatırımcıya en az yüzde 30 kazandıracağını söyledi.

ALTIN VE VİETNAM KAZANDIRACAK

Ünlü yatırımcı, küresel para basma eğilimi sayesinde gelişmiş ülkelerdeki borç stoku/milli gelir oranlarının 2007'dekine kıyasla yüzde 30 yukarıda olduğuna dikkat çekerken, altının en iyi sigorta aracı konumunda değerlendirileceğine işaret etti. “Cazip fiyattan altın alırım” diyen yatırım uzmanı, altın hisselerinin de gelecek yıl yüzde 30 yükseleceği kanısında. Bu yıl yüzde 22 yükselen Vietnam borsası ise uzmana göre kazandırmaya devam edecek.

BAĞIŞ YAPIN

Faber'in bir yılbaşı hediyesi önerisi de var. "Dünya çapında yolsuzluğa karışan çok bağış kuruluşu var, ama hayırseverseniz ve gerçek bir hediye vermek isterseniz, dürüst olduğuna inandığınız bir kuruluşa para verin" dedi.