Altın tepetaklak olacak!

Altın 1600 doların altına inerek son 6 ayın en düşük seviyesini gördü. Yatırım gurusu Rogers altın için hangi seviyeyi gösterdi?

Altın tepetaklak olacak!

Altın fiyatları 1400 dolara düşer mi? Jim Rogers, altın fiyatlarının 1400 dolara kadar inebileceğini söyledi.

Yatırım gurusu Jim Rogers, altın fiyatlarının 1400 dolara kadar inebileceğini, bu seviyeden altın alabileceğini söyledi.

Yatırım gurusu Jim Rogers Piyasa Ekranı'nda İnci Özkasnak Özbek'in sorularını yanıtladı.

İşte Rogers'in konuşmasından satır başları:

"ALTININ ONSU 1400 DOLAR OLURSA DAHA FAZLA ALIRIM"

Ben de altın yatırımı yapıyorum. Altın fiyatlarında 10 yılda bir düzeltme bekliyorum. Şu anda 1600 iyi bir rakam ama 1400 dolara kadar inebilir. O zaman daha fazla altın alırım.

"ABD DOLARINA TALEP ARTACAK"

ABD doları ve İsviçre Frangı tutuyorum . Euro tutmuyorum. Önümüzdeki dönemde küresel piyasalarda daha fazla kargaşa söz konusu olabilir. Sorunlar çıktığı zamanlar insanlar ABD dolarına yönelecek ve bu para birimini güvenli liman olarak görecektir.

"PETROL FİYATLARININ AYNI KALMASINI BELİYORUM"

Petrol fiyatlarının şu anda aynı kalmasını bekliyorum. Petrol fiyatlarının yükselmesi sürpriz olur. İspanya'nın batmasından petrol fiyatları etkilenebilir.

"TÜRKİYE'YLE İLGİLİ FAZLA İYİMSERİM"

Türk ekonomisiyle ilgili olarak dünyanın geri kalanına kıyasla daha iyimserim. Türkiye'de Avrupa ve Ortadoğu'ya kıyasla daha iyi gelişmelere imza atılıyor. Rusya için de iyimserim.

"MERKEZ BANKALARI HEP HATA YAPAR"

Merkez Bankası ne yapıyor olursa olsun genelde merkez bankaları yanlış politikalar izler. Genelde hükümetle ile çatışırlar. Kimse para birimi üzerinde baskı oluşturmamalı. Paranın değerini düşürmek o ülkede yaşayan insanların gelirlerini de düşürür.

"DÜNYANIN HER YERİNDE PARA BASILIYOR"

Japonya'da bir manipülasyon olduğu açık. Şu anda çok fazla para basılıyor. Avrupa'da ABD'de Japonya'da. Her yerde para basılıyor. Bu bir rekor.Uzun vadeli faizler yüksek. Fed para basmaya devam edecek.