Altında düşüş bekleniyor!

Önümüzdeki haftaya dikkat!

Altında düşüş bekleniyor!

Fiziki külçe altın satışlarındaki zayıflığın, altın taleplerini azaltması ve ABD'de büyümenin hızlanmasıyla 6 haftadır ilk kez düşü bekleyen Altın traderlarının sayısı daha fazla oldu.

Bloomberg anketine katılan 12 analist önümüzdeki hafta altın fiyatlarının düşmesini beklerken, 9'u altının değerleneceğini, 4'ü ise nötr kalacağını tahmin ediyor. Değerli metal bugün 6. gününde de değer kaybederek 17 Mayıs'tan bu yana en uzun süreli düşüşüne işaret etti ve 22 Temmuz'dan bu yana ilk kez 1,300 doların altına geriledi. Standard Bank Group Ltd.'a göre fiziki talep son haftalarda yavaşladı.

Bazı yatırımcıların tasarruf aracı olarak altına duydukları güveni kaybetmelerinin ardından 13 yıldır ilk yıllık düşüşünü kaydetti. Altın fonlarından 60.5 milyar dolar silen düşüş aralarında John Paulson'ın da olduğu yatırımcıları ve Barrick Gold Corp. ve diğer maden şirketlerini olumsuz etkiledi. ABD'nin ikinci çeyrekte 1.7 ile Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmininin üzerinde büyümesinin ardından ABD hisseleri bu hafta rekora tırmandı.

"ABD ekonomisi toparlanır ve hisseler iyi durumda olursa neden altın tutmak isteyeyim?" sorusuyla durumu açıklayan Rusya'nın en büyük ikinci bankası VTB Capital'ın emtia stratejistlerinden Andrey Kryuchenkov, fiziki alımların altını canlandırmaya ve sürdürülebilir bir sıçrama yapmasına yeterli olmayacağının belirterek, "Beklentiler düşüş yönünde olmaya devam edecek" dedi.