Altındaki düşüş Messi'nin ayağını eritti

Ne kadar değer kaybetti?

Altındaki düşüş Messi'nin ayağını eritti
Altın fiyatlarındaki dalgalanma, som altından yapılan Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin ayağının heykelini de etkiledi. Heykel satışa çıktığı mart ayından bu yana yaklaşık 1.2 milyon dolar eridi.
Ünlü futbolcu Messi'nin ayağı artık daha ucuz... Altın fiyatlarında yaşanan sert dalgalanma Arjanti futbolcu Lionel Messi'nin ayağının som altından yapılan heykelini adeta eritti. Heykel, satışa çıktığı mart ayından bu yana yaklaşık 1.2 milyon dolar değer kaybetti.
5.2 MİLYON DOLAR BİÇTİLER
Japon Ginza Tanaka tarafından üretilen heykel, bu yılın mart ayından 5.25 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. 25 kilo som altından yapılan heykelden elde edilen gelirin Leo Messi Vakfı aracılığıyla 2011 yılında Japonya'da meydana gelen deprem sonrası tsunamide zarar görenler için kullanılacağı belirtilmişti.
DÜNYA KUPASI KAZANDIRDI
Messi'nin ayağı kaybettirse de, FIFA Dünya Kupası maçlarında şampiyonların evine götürdüğü 6 kilo 175 gram ağırlığındaki som altından yapılan kupanın fiyatı en son 2010'da oynan maçtan bu yana yüzde 9 arttı. En son Güney Afrika'da oynanan 2010 FIFA Dünya Kupası final maçında Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya kupayı evine götürmüştü.
KATE MOSS'UN YARI YARIYA ARTTI
Sanatçı Marc Quinn tarafından yapılan ünlü model Kate Moss'un heykeli ise neredeyse fiyatının yarısı kadar daha pahalandı. Moss'un 50 kilogram ağırlığındaki som altından yapılan heykeline 2008 yılı ağustos ayında 2.8 milyon dolarlık değer biçilmişti. O dönemden bu yana yüzde 48 artan altın fiyatları, modelin 3.3 metrelik heykelinin fiyatını da artırdı. AA