Altını yükseltecek bir gelişme daha

Barclays açıkladı

Altını yükseltecek bir gelişme daha
Barclays tarafından yapılan açıklamada Çin'de ekonomik büyümenin ani düşüşünden sonra, altının Çin talebinden yararlanabileceğini belirtti ve Çin'in büyümesindeki düşüşün güvenli liman olarak görülen altına olan talebi arttıracağına işaret etti.
Barclays Emtia Uzmanı Sudakshina Unnikrishnan ''Sert inişle birlikte devlete olan güven sarsıldı ve yuan cinsinden varlıklarda büyük düşüşe neden oldu. Bu da altının, daha fazla riskle karşı karşıya olacak ülke içindeki hedge yatırımcıları için daha önemli hale geldiği anlamına geliyor.'' şeklinde konuştu.
Çin'in yavaşlayan ekonomisinin emtia fiyatlarını baskı altına soktuğunu söyleyen Unnikrishnan altının bu trendi kırmasını bekliyor.
Çin şu anda Hindistandan sonra en fazla altın emtiasına yatırım yapan ülke ve bu yüzden külçe fiyatlarını önemli şekilde etkiliyor. Çin'in yüksek talebiyle, Salı günü altının onsu son bir haftanın en yüksek seviyesi olan 1.260,01 doları test etti ve çarşamba günü 15:08 saati itibariylen 1.258,80 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatları son bir senedir %25'den fazla değer kaybediyordu.
Birçok büyük banka ve uluslarası ajanslar Çin için büyüme tahminlerini düşürdü. Çin'in resmi açıkladığı rakamlar doğrultusunda yüzde 7,5 büyüyeceğini öngörmesine karşın, ekonomistler ülkeninn 2013'de yüzde 7 civarında büyüyemesini bekliyor.