Bir sıfır daha atacağız!

Bu kez İMKB'den...

Yılbaşından bu yana yüzde 9 prim yapan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) gözler endekslerde. Aracı kurumların da desteklediği bir çalışma ile bu yıl İMKB endekslerinde sadeleştirmeye gidilecek.

Söz konusu sadeleştirmenin endeksin değerinden bir ya da iki sıfır atarak yapılması planlanırken bu sayede İMKB için oluşan 'pahalı' algısının da ortadan kalkması bekleniyor.

TL'DEN SIFIR ATILMASINA BENZER BİR UYGULAMA
Son haftalardaki performansı ile endeksin 100 binli seviyelere yaklaştığını belirten uzmanlar, konuyla ilgili şöyle konuştu: ''Son dönemlerdeki yükseliş performansı ile İMKB-100 Endeksi 90 binli seviyelere yaklaştı. Bu durum aynı zamanda İMKB'nin 100 bin puana da merdiven dayadığının göstergesi. Bu puanlamadan iki sıfır atılması özellikle yabancı yatırımcının gözünde algı değişikliği yaratabilir. 2005 yılında TL'den 6 sıfır atılmasına benzen bir uygulama diyebiliriz"

YABANCI İÇİN 'MAKUL SEVİYE' OLUR
Sıfır atılması durumunun 'algı' için çok önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, "Özelikle Dow Jones'in 13 binli seviyelerde olduğunu bilen bir yabancı yatırımcının 85-90 bin puanda olan İMKB'yi anlaması güç olabilir. Hatta 'pahalı' bile gelebilir. Dolayısıyla endeksten sıfır atılması yabancı için de daha makul seviyelerin oluşması anlamına geliyor" diyor
Sonraki Haber