Borsa haftaya nasıl başladı?

Gezi Parkı'na müdahale sonrasında gergin geçen hafta sonunun ardından borsadaki ilk rakamlar...

Polisin Gezi Parkı'ndaki göstericileri dağıtmasının ardından BIST 100 Endeksi XU100 haftaya yüzde 1,77 düşüşle 78.596 puandan başladı.

Gezi Parkı'ndaki eylemcileri dağıtmak için Cumartesi akşamı polisin müdahalesinin ardından Pazar günü de gaz bombaları ile müdahale edilen protestolar sürerken, Başbakan Tayyip Erdoğan "Milli İradeye Saygı" mitingleri çerçevesinde Kazlıçeşme'de yüzbinlere hitap ettiği konuşmasında 20 gündür devam eden protestoların asıl hedefinin Türkiye'yi zayıflatmak olduğunu söyledi.

Tekstil Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Timuçin Alp, "Kur Cuma günü 1.8530'lara yakındı, bugün bankalararası piyasada ise 1.8710 seviyelerinde. Endekste ise Cuma günkü hızlı yükseliş sonrası 77.817 seviyelerinde bir boşluk oluştu" dedi.

Alp, "En kötü senaryoda 77.000-76.500 görülebilir" dedi ve ekledi: "Bugün açıklanacak Mayıs ayı bütçe sonuçlarının iyi gelmesi bekleniyor. Bütçe verileri, gün içinde tepki amaçlı alım fırsatı olarak değerlendirilebilir."

Analistler, bugün yurt içinde "Gezi parkı odaklı gelişmeler"in seyri, işsizlik verisi ve merkez yönetim bütçe dengesi ile yurt dışında İngiltere'de yapılan G8 zirvesinden gelecek haber ve açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.
Sonraki Haber