Borsa İstanbul'u yönetecek 5 isim!

Aracı kuruluşlar temsilcilerini seçti

Paralimani.com

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın Borsa İstanbul'a dönüşümünde süreç hızla ilerliyor. Bugün de aracı kuruluşlar, Borsa İstanbul'u yönetecek olan kurulda kendilerini temsil edecek üyeleri seçmek için oylama yaptı ve 5 ismi belirledi. Buna göre Türkiye Sermaye Piyasaları Aracı Kuruluşlar Birliği'ni temsilen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nda görev alacak 5 isim, İlhami Koç, Berra Doğaner, Murat Tacir, Sudi Aydemir ve Atilla Köksal olacak.

İLHAMİ KOÇ KİMDİR?
1986 yılında A.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Koç, aynı yıl Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda göreve başlamıştır. İş Bankası’nda teftiş ve soruşturma çalışmalarında bulunduktan sonra Nisan 1994 tarihinde, Merkez Bankası’na devredilen bir özel bankanın geçici yönetimiyle görevlendirilmiştir. Ekim 1994 tarihinde İş Bankası Menkul Kıymetler Müdürlüğü’ne Müdür Yardımcısı olarak atanmış; bu birimde, hisse sentleri piyasası işlemleri, yatırım fonları yönetimi, uluslararası sermaye piyasası faaliyetlerinden sorumlu olarak görev yapmıştır. 03.01.1997 tarihinde, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ne Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetiminden sorumlu Birim Müdürü olarak atanmıştır. 16.04.1999 tarihinde aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığı’na yükselen Koç, bu görevi esnasında Kurumsal Finansman, Araştırma, Yurtiçi ve Uluslararası Sermaye Piyasaları’ndan sorumlu olmuştur. 11 Eylül 2001 tarinde İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevine atan İlhami Koç, 28 Nisan 2002 tarihinde de İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır. Sermaye piyasaları ile ilgili bir çok kurumun yönetim kurulunda görev yapmakta olan İlhami Koç, Camiş Menkul Değerler, Maxis Securities ve Efes Varlık şirketlerinin yönetim kurulu başkanıdır. Bankacılık ve sermaye piyasaları alanında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı eğitim, seminer ve konferanslara katılmış; değişik seviyelerdeki uzman ve yöneticilere sermaye piyasaları ile ilgili eğitim ve seminerler vermiştir. Evli ve bir çocuk sahibi olan İlhami Koç, İngilizce bilmektedir.

DR. BERRA DOĞANER KİMDİR?
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Doğaner, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nde doktorasını tamamladı. IMKB Yönetim Kurulu Üyesi ve Turkish Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini sürdürmektedir. Dünya Gazetesi Yılın Başarılı İş Kadını Ödülü, Para Dergisi Yılın Altın Adamları Ödülü, Milliyet Gazetesi Yılın Ekonomi Ödüllerini alan Berra Doğaner, çok sayıda mesleki ve teknik panelde konuşmacı olarak yer almaktadır.

MURAT TACİR KİMDİR?
1970 yılında İstanbul’da doğmuştur. Orta ve lise eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Daha sonra University of California Berkeley’de pazarlama eğitimi almıştır. İş hayatına 1994 yılında Sümer plastik A.Ş’de başlamıştır, 3 yıl süre ile finans departmanında çeşitli kademelerde görev yapmıştır. 1995 yılından beri çalışmakta olduğu Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Bunun yanı sıra Borsa Aracı Kurumlar Yöneticileri Derneği ve Türkiye Kurumsal Yatırımcılar Derneği üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

SUDİ AYDEMİR KİMDİR?
1960 yılında Samsun’da doğan Sudi AYDEMİR, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, yüksek lisans eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. 2007 yılından itibaren İMKB’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

ATİLLA KÖKSAL KİMDİR?
1988-1991 yılları arasında Saudi American Bank’ta Kurumsal Finansman Müdürü olarak iş hayatına başlamıştır. 1991-1996 tarihlerinde Yatırımbank A.Ş.’de Kıdemli Başkan Yardımcısı, 1998-1999 yıllarında İnter Portföy Yönetimi A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak çalışmıştır. Eş zamanlı olarak 1996-2001 yıllarında İnter Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Köksal, 2002 yılından bu yana Standart Ünlü Menkul Değerler A.Ş.’nin ortağı ve Genel Müdürüdür. Kariyeri boyunca yatırım bankacılığı, şirket satın alma ve birleşmeleri, halka arzlar, stratejik ortaklıklar ve varlık yönetimi konularında çalışmıştır.

1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Attila Köksal, 1985 yılında Drexel Üniversitesinde (Philadelphia, Pennsylvania) İşletme yüksek lisansı yapmıştır. Drexel Üniversitesindeki öğrenimi sırasında, araştırma görevlisi ve öğretim asistanı olarak bilgisayarlı pazarlama simülasyonunun geliştirilmesinden sorumlu olmuş, çeşitli araştırma analiz yöntemleri üzerine çalışmıştır. 1992-1997 yılları arasında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde Yardımcı Doçent olarak MBA öğrencilerine döviz, para ve sermaye piyasaları üzerine ders vermiştir.

Standard Ünlü Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olan Attila Köksal, diğer görevlerine ek olarak, halen CFA Institute ve Taç Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.


Sonraki Haber