Borsa Sarah krizine girdi!

Güne zaten düşüşle başlayan borsa Moody's analistinin Türkiye açıklamalarıyla çöktü

İMKB güne her ne kadar yükselişle başlamışsa da açılışın ardından devam eden satışlar bugünkü işlemlerde korkunun ön plana çıktığını gösteriyordu. Boğalarla ayıların savaşında boğalar, en büyük darbeyi ise Moody's analisti Sarah Carlson'ın "Türkiye'nin kredi notunda kısa vadede bir artış olmayacağı" şeklinde algılanan Türkiye raporunun ardından yaptığı açıklamalarla aldı.

Carlson, Türkiye'nin kredi notunun artması için cari açıkla ilgili gelişmelerin izlendiğini, Türkiye'nin bazı açılardan kredi notu bir üst kademede olan ülkelerden daha zayıf olduğunu söyledi. Türkiye'nin ciddi bir krizi göğüsleyecek gücü olmadığını iddia eden Carlson'ın açıklamaları da borsada "Beklenen not artışı yakın değil" yorumlarını güçlendirdi. Açıklamalarla birlikte hızlanan satışlar endeksi yüzde 4'ün üzerinde kayıplara taşırken düşüşün öncülüğünü, Carlson'ın "Kar marjları düşecek" dediği bankacılık hisseleri yaptı.

İş Bankası hisseleri yüzde 7.54, Garanti Bankası hisseleri yüzde 4.97, Akbank hisseleri yüzde 6.08, Yapı kredi hisseleri yüzde 7.47, Vakıfbank hisseleri ise yüzde 5.07 değer kaybetti.
Sonraki Haber