İMKB dopingi aldı!

Piyasa cari işlemler dengesi ve işsizlik verilerini sevdi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi Türkiye Cumhuriyet Merkez bankası (TCMB) tarafından açıklanan cari işlemler dengesi verilerinin pozitif etkisiyle şu dakikalarda 71.600 puana yükseldi.

Güne yatay başlayan endeks 71.267,77 puana kadar geriledikten sonra açıklanan eylül ayı cari açığın 2,7 milyar lira beklentilerin altında gelmesiyle yükselişe geçti.

TUİK'den açıklanan ağustos ayı işsizlik verisinin yüzde 8,8'e yükselmesine rağmen kredi derecelendirme kuruluşlarının risk olarak sürekli cari açığa atıfta bulunmaları nedeniyle eylül ayında cari açığın yıllıklandırılmış bazda 59,1 milyar dolardan 55,8 milyar dolara gerilemesi piyasalarda iyimserliğin artmasını sağladı.

Analistler eylül ayı cari açığın beklentilerin altında kaldığını ve bunun da Moody's'in not artırabileceği beklentilerini şimdilik destekleyebileceğini ifade ediyor.

Nitekim tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi açılışın ardından yüzde 6,46'ya kadar yükseldikten sonra verilerin iyimserliği ile şu dakikalarda yüzde 6,42'ye gerilerken, veriler açıklanmadan önce bankalararası piyasada 1,8046 seviyesinden işlem gören dolar/TL kuru da verilerin ardından 1,8008'e kadar geriledi.
Sonraki Haber