İMKB yarın tarih oluyor!

İsitnye'de yepyeni bir dönem

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) Başkanı Attila Köksal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kanunu onaylamasına ilişkin, ''Yeni Kanun, Türk sermaye piyasası açısından çok olumlu bir gelişme, hayırlı olmasını diliyoruz'' dedi.

Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SPK Kanunu'nun onaylanmasının sermaye piyasası açısından olumlu bulduğunu belirterek, ''Yeni SPK'nın önünde Kanun'un ikincil düzenlemeleri var ve onlar çok önemli. Kanun, birçok düzenlemeyi SPK'ya bırakıyor. Dolayısıyla ana çerçeve kurulmuş oldu. Şimdi ikincil düzenlemelerle yoğun bir çalışma dönemine girilip bitirilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Kanun'daki diğer düzenlemelere de değinen Köksal, şunları kaydetti:

''31 Aralık Pazartesi günü de Borsa İstanbul'un ilk günü olacak. Kanun nedeniyle artık İMKB tarih oluyor. Bizim TSPAKB, Sermaye Piyasaları Birliğine dönüşüyor, ama tabii bu biraz zamana yayılacak. Biz onun hazırlıklarını yapacağız. Yeni Kanun, Türk sermaye piyasası açısından çok olumlu bir gelişme, hayırlı olmasını diliyoruz. Geçmişte Sermaye Piyasası Kurulu'nda çalışmış arkadaşların üyesi ve hatta başkan olmaları konusu doğruysa çok olumlu bir gelişme olur. Hem piyasayı hem SPK'yı yakından tanımaları çok olumlu olur. Diğer yandan SPK çok kurumsallaşmış bir yapıya haizdir. Dolayısıyla kurulun değişmesi alt kadroları çok fazla etkilemez. Tabii kurulun ve başkanın vizyonu da önemli.''

Köksal, sermaye piyasasının gelecek döneminden çok umutlu olduklarını anlatarak, ''Türkiye'de sermaye piyasası çok geri kaldı. Bunu hızla geliştirmemiz lazım. Bugünden tohumları atarsak, SPK, Borsa İstanbul, Sermaye Piyasaları Birliği, tüm aracı kurumlar, bankalar ve borç yönetim şirketleri hep birlikte sermaye piyasamızı çok daha iyi düzeye taşıyacağımızı düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.


Sonraki Haber