Koza Altın'dan KAP'a Çukaralan açıklaması

"Altın madenimizin faaliyetleri durduruldu, tüm yasal yollara başvurulacaktır"

İşte Koza Altın İşletmelerinin yaşanan gelişmeler üzere KAP'a gönderdiği açıklama

"Şirketimizin Çukuralan işletmesindeki faaliyetler İzmir İl Özel İdaresi'nce çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi bulunmaması gerekçesiyle durdurulmuştur.

İdareden alınan yazıda da belirtildiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevresel etki değerlendirmesi izin ve denetim genel müdürlüğünün 20 Şubat 2013 tarih ve 20 Şubat 2014 tarihine kadar geçerli olan geçici faaliyet belgesi mevcuttur.
Çevre izin ve lisans belgesiyle ilgili olarak istenen tüm gerekli belge ve bilgiler zamanında ilgili kurumlara iletilmiştir.

Kamu tarafından şirketimizden istenen ve zamanında tarafımızdan verilmeyen hiçbir eksik belge ve döküman bulunmamaktadır.

Bununla birlikte faaliyetlerimizde dayanak olan 11 Mart 2011 tarihli çevresel etki değerlendirmesi olumlu belgesi yürürlükte olup, hiçbir sorun bulunmamaktadır.

Buna rağmen durdurma işlemi yapılmıştır.

Şirketimizin yüzde 100 yerli sermayeli tek Türk altın şirketi oludğunu, en çok vergi veren üçüncü sanayi kuruluşu olduğunu, her tür yasal mevzuata hassasiyetle uyulduğunu ifade etmiştik. Bilindiği üzere işletmelerimiz Avrupa Birliği Madenciler Birliği tarafından dünya madenciliğine örnek gösterilmektedir.

Bugüne kadar şirketimiz tarafından yasal mevzuatın tüm gerekleri zamanında ve hassasiyetle yerine getirilmiş, yasalardan kaynaklanan haklarımız dışında hiçbir imtiyaz talebimiz olmamıştır.

İkibin kişiden fazla personelin görev yaptığı ve halka açık olan bir şirket olarak bu işlem nedeniyle tüm yasal yollara başvurulacaktır"



Sonraki Haber