Piyasa neleri takip edecek?

Yurt içinde reel efektif döviz kuru endeksi yakın markajda

Küresel piyasalar dün New York borsalarının zirve tırmanışlarını devam ettirmesiyle genel olarak pozitif görünümünü devam ettirirken, bugün Avrupa'da perakende satışlar, yurt içinde ise reel efektif döviz kuru endeksi takip edilecek.
ABD'de Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen'in parasal genişlemenin aynı şekilde devam etmesi gerektiği yönündeki açıklamaları ile Dow Jones endeksi tarihi zirvesine bir adım daha yaklaştı. Dow Jones endeksi günü, yüzde 0,27 oranında yükselerek 14.128 puan ile tarihi kapanış rekoru olan 14.164 puanın sadece 36 puan altında tamamladı. Dün S&P 500 endeksi günü yüzde 0,46, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,39 yükselişle tamamladı.
Avrupa tarafında ise İtalya'da seçimler sonrasında oluşan siyasi belirsizlik ve son açıklanan makroekonomik verilerin beklentileri karşılamaması hisse senedi piyasalarının karışık seyretmesine neden oluyor. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,21 oranında kayıpla 7.692 puandan tamamlarken Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,27 oranında değer kazandı.
Bugüne gelindiğinde Çin'in 2013 büyüme hedefini yüzde 7,5 seviyesinde bırakması ve konut sektöründen sonra bankacılık sektörüne yönelik bazı düzenlemelere gidilmesinin ardından Şangay endeksinin bu dakikalarda yüzde 2'nin üzerinde yükseliş kaydettiği görülüyor.
Yurt içinde dün, açıklanan şubat ayı tüketici enflasyonunun yüzde 0,30 ile beklentilerin altında gelmesi ve açıklanan son verilerin Merkez Bankası'nın politikalarını destekler nitelikte olmasıyla İMKB günü yüzde 0,93 yükselişle 80.612 puandan tamamladı.
Analistler bugün Merkez Bankası tarafından açıklanacak reel efektif döviz kuru endeksinin takip edileceğini belirtirken yurt dışında ise Avrupa tarafında PMI ve perakende satışlar verisinin izleneceğini belirtiyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.53 Almanya, şubat ayı hizmet sektörü PMI
10.58 Avro Bölgesi, şubat ayı hizmet sektörü PMI
11.28 İngiltere, şubat ayı hizmet sektörü PMI
12.00 Avro Bölgesi, ocak ayı perakende satışlar
14.30 Türkiye, TCMB şubat ayı reel efektif döviz kuru endeksi
17.00 ABD, şubat ayı ISM imalat dışı endeks
Sonraki Haber