Turkcell'e şok balans ayarı!

Altimo borsa açıkken yaptığı açıklamanın hemen ardından "kazandık" ilanını geri çekti

Paralimani.com

Çukurova ve Rus Altimo arasında bugün kararını açıklayacak olan Privy Council ile ilgili oldukça enteresan bir gelişme yaşandı. Altimo önce, Privy Council'in kendileri lehine karar verdiğini açıkladı. Fakat hemen ardından bu açıklamasını geri çekti. Altimo Başkan Yardımcısı Atilla Kiral, "Kendilerine henüz mahkeme kararıyla ilgili gelmiş bir bilgi olmadığını" söyledi.

Borsa seansının kapanışının ardındansa Altimo'nun Turkcell hisseleri için açılan davayı kısmen kazandığı bildirildi. Privy Council, Çukurova Grubu için sadece bir defa teknik bir temerrüt durumunun oluştuğunu, fakat Çukurova için ne kadar bir telafi bedeli ödeneceğini belirlemek için elde yeterince bilgi olmadığını açıkladı. Privy Council, taraflardan daha fazla bilgi talep ettiklerini de ekledi.

ÇUKUROVA: TURKCELL'DE ZAFER KAZANDIK

Öte yandan, dün BTK, Turkcell'de bir yönetim değişikliği olması halinde bunun BTK'nın onayına tabi olacağını ve son kararı BTK'nın vereceğini açıklamıştı.

Çukurova, 2005 yılında o zamanki ismiyle Rus Alfa Grubu ile 3.3 milyar dolarlık bir finansman paketi oluştururken, paket kapsamında Alfa dolaylı olarak yüzde 13.22'lik Turkcell hissesini 1.6 milyar dolara satın almıştı. Alfa ayrıca yaklaşık yüzde 13.8'lik Turkcell hissesi üzerine de Çukurova'ya 1.7 milyar dolarlık kredi karşılığında rehin koymuştu. Çukurova bu paket kapsamında yaklaşık 350 milyon dolarlık borç geri ödedikten sonra, Altimo kalan 1.35 milyar dolarlık borcun geri ödenmesinde Çukurova'nın birden fazla defa temerrüde düştüğünü iddia ederek, tarafların arasındaki sözleşme uyarınca yetkili yer mahkemesi olan British Virgin Adaları'nda konuya ilişkin davalar açmıştı.

Sonraki Haber