9 milyon emeklinin alacağı promosyon!

Çalışma Bakanı müjdeyi verdi: Bankalarla görüşüyoruz. Peki memurlardan sonra maaş promosyonu 9 milyon emeklinin cebine kaç TL yansıyacak?

Memur ve asker maaşlarını ödemek için bankaların kapışması dün gibi aklımızda. Bu kapışma memura ve askere yaradı. Bu kesimlere maaşlarını belli bir banka üzerinden almak, ekstra yıllık gelir sağladı. Şimdi ise sıra emeklilere geldi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik de zaten geçtiğimiz günlerde müjdeyi verdi: Bankalarla görüşüyoruz. Şimdi gözler 23 bankaya çevrildi. Eğer promosyon sistemi emekliler içinde geçerli olursa 9 milyon memura yılda 540 milyon lira ile 720 milyon lira arasında ek gelir imkanı doğacak.

HER BİR MEMURA EN AZ 600 LİRA
Bu toplam rakamın her bir memurun cebine yansıması ise 600 lira ile 800 lira arasında olacak.

BANKALARA 84 MİLYAR LİRALIK PASTA
Bankalar ise sadece 1 ayda 7 milyar liradan fazla nakit akışı sağlayacak. Bu da yılda 84 milyar lirayı aşan bir serbest para dolaşımı anlamına geliyor. Ayrıca kredi kartı ve tüketici kredisi gibi çapraz satış yöntemleriyle emeklilere yönelik farklı ürün satışları da bankaların gelirine gelir sağlayacak. Artan müşteri sayısı da bankaların bir diğer iştah noktası. Yani emeklilere maaş promosyonundan alan da memnun olacak satan da.
Sonraki Haber