Asgari ücret net 1021 lira mı oluyor?

Numan Kurtulmuş'tan hem itiraf hem de müjde!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, asgari ücretle ilgili gelinen noktanın gönüllerinin istediği noktada olmadığını söyledi.

Kurtulmuş, "Şu andaki asgari ücreti vergiden arındırılmış hale getirmek herhalde ilk önce yapılacak şeydir. Çok kısa süre içerisinde bunun telafi edilmesi hükümetin programları içerisinde olan bir husustur." diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, asgari ücrete yapılan zammın sorulması üzerine, asgari ücretle ilgili gelinen noktanın gönüllerinin istediği noktada olmadığını vurguladı. Daha iyi seviyelerde bir asgari ücrete Türkiye'nin ulaşacağını ümit ettiklerini kaydeden Kurtulmuş, şunları dedi: "Şu andaki asgari ücreti vergiden arındırılmış hale getirmek herhalde ilk önce yapılacak şeydir. Ancak bunlar eldeki bütçe imkanlarıyla ortaya konabilecek şeylerdir. İleride, çok kısa içerisinde bunun telafi edilmesi hükümetin programları içerisinde olan bir husustur."

Bu açıklama, aslında bugün brüt olarak verilen asgari ücretin nete çevrilmesi iması içeriyor. Yani eğer Kurtulmuş'un söylediği gerçekleşirse asgari ücrete yüzde 27 gizli zam ortaya çıkabilir.

İLK ALTI AY İÇİN BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRETLER:

2013'te asgari ücret ilk 6 ay için brüt 978 TL'ye net ise 774 TL.

2. ALTI AY İÇİN BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRETLER:

2013'te asgari ücret 2. altı ay için ise; brüt 1021,50 lira net 804,70 lira.

Sonraki Haber