İş arayanlara kötü haber!

171 bin yabancı rakibiniz var...

Geçen seneye göre iş arayan yabancı aday sayısı yüzde 40 arttı. İş arayan adaylar arasında özellikle Bulgaristan, Almanya, Azerbaycan, KKTC ve Fransa uyruklu adaylar başı çekerken ABD, Rusya, İngiltere ve Hollanda uyruklu adaylardan yoğun talep var.

Yabancı uyruklu adaylar en çok satış, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, muhasebe ve yönetim alanlarında iş arıyor.

Secretcv.com'un verilerine göre geçen seneye göre yabancı uyruklu aday sayısında yüzde 40 oranında artış oldu. Şu anda 171 bin yabancı uyruklu aday Secretcv.com üzerinden iş arıyor.

Türkiye’de en çok iş arayan yabancıların sırasıyla %27 ile Bulgaristan, %12 ile Almanya ve %6 ile Azerbaycan olduğunu ve bunları sırasıyla K.K.T.C (%5), Fransa (%4,2), ABD (%4), Rusya (%3), İngiltere (%3), Hollanda (%3), Kırgızistan (%2), Yunanistan (%2), Türkmenistan (%2), Ukrayna (%2) İran (%2), Kazakistan (%2), Belçika (%1) vatandaşlarını takip etti. .

Yabancılar perakende, tekstil ve bankacılık sektörlerinde çalışmak istiyor

Türkiye’yi umut kapısı olarak gören yabancılar en çok perakende (%10), tekstil (%8), bankacılık/finans (%7) sektörlerinde çalışmak istiyor. Bu sene yabancıların çalışmak istediği sektörler arasında %7 oranı ile bankacılık/finansın 3. sırada yer alması dikkat çekici. Özellikle son yıllarda bankacılık sektöründeki büyüme ile uluslararası bankaların Türkiye’de faaliyet göstermek istemesi iş arayan yabancı adayların da Türkiye’ye olan ilgisini arttırdı. Yabancı adayların çalışmak istediği diğer sektörler ise şöyle sıralanıyor; bilgisayar/bt/internet (%6 ), inşaat (%6), gıda (%5), otomotiv (%5), imalat (%4,5), sağlık (%4), turizm (%3).

Geçen sene Ağustos 2011 yılında yabancıların en çok tercih ettiği sektör Akdeniz turizminin, Arap ülkelerinde yaşanan siyasi olaylar ve Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik krizle sarsılması ve mevsimselliğin etkisi ile birlikte turizm olurken, 2012’de perakende sektöründeki büyüme ve bankacılık/finans alanındaki yabancı yatırımlar neticesinde perakende ile bankacılık/finans sektörlerinin yabancı uyruklu adaylar tarafından talep görmesine neden oldu.
Sonraki Haber