Kadroya geçecek sözleşmeli personel sayısı artıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuda çalışan 164 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için "detaylı çalışma yapın" talimatı verdiği öğrenildi.

Konuyla ilgili nihai kararın henüz alınmadığı, memur sendikalarıyla hükümetin önümüzdeki günlerde detayları görüşmek üzere biraraya geleceği bildirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur sendikalarından gelen "sözleşmeliye kadro" talebi üzerine yapılan çalışmayı Bakanlar Kurulu'na anlattı.

FARUK ÇELİK: ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Bakan Faruk Çelik konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: Sözleşmelilerin kadroya alınması için çalışmalar tamamlandı. Yakın zamanda taraflarla görüşeceğiz...

Dengeleri de gözeterek hazırlanan taslağın Maliye Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütüldüğü, ancak sözleşmeliye kadro çalışmasının henüz tamamlandığı öğrenildi.

KADRO SIKINTISI YAŞARIZ

Alınan bilgiye göre Bakan Çelik'i dinleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘Sözleşmeliye kadro verilmesiyle ilgili daha detaylı çalışma yapın' talimatı verdi. ‘Bakanlar Kurulu'nda alınan bir karar yok' bilgisini veren yetkililer, KİT'lerin ‘kadro sıkıntısı yaşarız' endişesiyle sözleşmeli personele kadro verilmesine karşı çıktığını belirttiler.
Sonraki Haber