Memura ek zam yapıldı!

Enflasyon farkı yüzde kaç oldu?

Maliye Bakanlığı 2012 yılının ikinci yarısındaki enflasyon artışından kaynaklı olarak memura yüzde 0,14 oranında ek zam yaptı.

cnbce.com'da yer alan habere göre, 2012 yılının Temmuz-Aralık döneminde altı aylık tüketici enflasyonu artışı yüzde 4,14 olarak gerçekleşti. Bu durum, Temmuz'da yüzde 4 zam alan beş milyona yakın memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisine "enflasyon farkı zammı"nın kapısını açtı.

Maliye Bakanlığı enflasyon rakamlarının açıklanmasının hemen ardından memur maaşlarının belirlendiği gösterge ve katsayıları yeniden belirledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla kurumlara gönderilen genelgede Ocak ayı maaş zammının yüzde 0,14 oranındaki enflasyon farkı zammı da eklenerek belirlendiği vurgulandı.

Buna göre memur, sözleşmeli personel ve memur emeklilerinin 15 ocak'taki maaşları yüzde 3,14 zamlı ödenecek. Zamlı maaşlar 15 Ocak'ta ödenecek.

1-14 Ocak arasında enflasyon farkı zammından kaynaklı tutarlar ise hesaplamaların ardından hak sahiplerine ödenecek.

Tavan ücretlerinde güncelleme

Maliye bakanlığı, enflasyon rakamlarına göre bazı tavan ücret ödemelerini de güncelledi. Sözleşmeli personelin ücret tavanı 3.873,90 liraya yükseldi.

Başbakanlık Müsteşarı'nın aylık sözleşme ücret tutarı ise 3.996,50 lira oldu.

2013'te uygulanacak asgari geçim indirimi, 978,60 lira, işçilere ödenecek kıdem tazminatı tavan tutarı ise 3.129,25 lira olarak belirlendi.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal etmesine rağmen yeni düzenleme için dokuz aylık süre tanıdığı "eşit işe eşit ücret" kararnamesi kapsamındaki ödemeler ise devam edecek.
Sonraki Haber