Profilinizde bu kelimeyi kullanmayın

Linkedin'in araştırması...

Çalışanlara yönelik sosyal paylaşım sitesi Linkedin 187 milyon üyesinin profilini inceleyerek 2012 yılında insanların kendilerini tanımlamada en çok kullandığı kelimelerin listesini yayımladı.

Genel kanıya göre muhtemel işverenleri etkilemek için insanların kendilerini farklılaştıran özelliklerini kişisel bilgileri dahilinde öne çıkarması gerekiyor. Bu prensibe göre dünyada en çok kullanılan sıfatın özgeçmişinizde bulunması işveren gözünde sizin sıradan birisi olduğunuz anlamına gelebilir.

Bu yüzden Linkedin'in araştırmasında en çok kullanılan kelimenin 'yaratıcı' çıkması kendini böyle tanımlayan insanların ilginç bir tezat içinde olduğunu ortaya koydu. 2011'in şampiyonunun da 'yaratıcı' olduğu düşünüldüğünde bu ikilem daha da derinleşiyor.

En çok kullanılan kelimeler kullanıcıların bulunduğu coğrafyaya ve ülkelerinin sosyo-ekonomik durumuna göre farklılık gösterdi. Yaratıcı kelimesi özellikle ABD, Yeni Zelanda, Kanada ve Avustralyalı kullanıcılar tarafından kullanılırken Malezya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Afrika'da azimli kelimesi öne çıktı.

Özellikle Kuzey Avrupalılar'ın tembellikle itham ettiği İtalyanlar'ın kendini en çok 'sorumluluk sahibi' olarak tanımlaması da dikkat çeken başka bir ayrıntı oldu. Linkedin Türk kullanıcılar özelinde bir veri yayımlamadı.
Sonraki Haber