14 EKİM 9. YARGI PAKETİ SON DAKİKA | Bakan Tunç'tan açıklama! 9. Yargı Paketi TBMM'den çıktı mı, içeriği neler?

Bakan Tunç'tan açıklama! 9. Yargı Paketi TBMM'den çıktı mı, içeriği neler? 14 EKİM 9. YARGI PAKETİ SON DAKİKA

9. Yargı Paketi, mecliste tartışılan önemli bir konu. Bu yeni yasa, 39 maddeden oluşuyor ve 20 farklı kanunda değişiklik yapmayı planlıyor. Yeni kurallar, suç işlemiş kişilere verilen cezalarla ilgili. Bu yüzden, pek çok aile bu konuyu yakından izliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yasada "iyi hal indirimi" gibi şeylerin olabileceğini söyledi.

9. Yargı Paketi Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Meclis, 2 Ekim'de yeni yasama yılına başladı. 9. Yargı Paketi de yakında mecliste görüşülecek ve kabul edilirse hemen yürürlüğe girecek.

Bakan Tunç’un Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, toplumda suçların cezasız kalmaması için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ayrıca kadına yönelik şiddet konusunda çok kararlı olduklarını ve bu tür suçlarla daha güçlü mücadele edeceklerini belirtti.

9. Yargı Paketi'nde Neler Var?

Hakim ve savcıların terfi sistemi, liyakat ve performansa göre düzenlenecek.
Sporla ilgili şiddeti önlemek için yeni kurallar konulacak. 20 yıl tecrübesi olan arabulucular, sınava girmeden kayıt olabilecek.

Hakaret Suçları İçin Yeni Kurallar

Yeni düzenlemeler arasında hakaret suçlarıyla ilgili değişiklikler de var. Sesli, yazılı veya görüntülü olarak yapılan hakaretler artık uzlaştırma kapsamında olmayacak. Bu suçlarla ilgili şikayetler, olaydan en fazla iki yıl sonra yapılabilecek.

Sonraki Haber