30 bin TL geri ödemesiz destek

KOSGEB;'ten 30 bin lira geri ödemesiz destek...

Hükümet olarak, girişimcilik konusuna büyük bir önem verdiklerini kaydeden Nihat Ergün, ''KOBİ stratejimizdeki en önemli eylemlerden biri olan Girişimcilik Konseyi'ni geçtiğimiz yılın başında kurduk. Kamudan ve özel sektörden temsilcilerin yer aldığı bu konsey, girişimcilik politikalarının hazırlanması konusunda bize büyük katkı sağlıyor.

KOSGEB ve YÖK arasında imzaladığımız bir protokolle, üniversitelerde girişimcilik derslerinin müfredatlara daha ciddi bir şekilde girmesini sağladık ve üniversitelerde girişimcilik yarışmaları başlattık. Bu yarışmalarda projesi başarılı bulunan öğrenci, projesini gerçekleştirmek için önemli finansal desteklerle karşılaşıyor'' şeklinde konuştu.

Üniversiteleri bu konulara daha da teşvik etmek için Yenilikçi ve Girişimci Üniversite Endeksi'ni hazırladıklarına değinen Ergün, bu konuda bir yarış olmasını istediklerini, bu yıl üniversite sınav tercihleri yapılmadan önce endeksin sonuçlarını açıklayacaklarını, girişimciliğe ve yenilikçiliğe önem veren öğrencilerin tercihlerini buna göre yapabileceklerini söyledi.

Ergün, ''KOSGEB aracılığıyla, ülkemizin her yerinde girişimcilik eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlerden yararlanan arkadaşlarımıza, bir iş planı hazırlamaları halinde, kendi işlerini kurmaları için 30 bin liraya kadar geri ödemesiz, 70 bin liraya kadar da geri ödemeli destek sağlıyoruz. Son 3 yıl içinde girişimcilik eğitimi alanların sayısı 120 bini aştı. KOSGEB desteğinden yararlanarak kendi işini kuranların sayısı ise 6 bini geçmiş durumda. Hedefimiz her yıl en az 5 bin gencimizin bu destekten yararlanarak kendi işlerini kurmalarıdır. İyi olan şu, girişimcilik eğitimi alanların en az yarısı kadın. Girişimcilik desteği alanlarında yüzde 46'sı kadın. Türkiye kadınıyla erkeğiyle girişimcilik konusunda önemli bir seferberliğe girmiş bulunuyor'' değerlendirmesinde bulundu.
Sonraki Haber