3.3 milyon liralık 'ayıplı' ceza!

Yüzde 56'sı uygunsuz bulundu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı metroloji alanlarındaki mevzuata uygun olmayan ölçü aletleri ile güvensiz bulunan çeşitli marka ve modeldeki ürünler nedeniyle yaklaşık 3,3 milyon para cezası uyguladı.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yılın 8 aylık döneminde yasal metroloji alanında 2 bin 130 hazır ambalajlı mamul denetlenirken, bu denetimler sonucunda yaklaşık 2,9 milyon lira para cezası kesildi.

Petrol ve petrol ürünlerine yönelik 11 bin 793 denetim yapıldı. Denetim sonucunda kurallara aykırı bulunan ürünlerle ilgili tutanaklar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) iletildi.

Öte yandan Ekim ayı sonu itibarıyla 23 bin 633 farklı marka ve modelde ürün denetlenirken, bu denetimler neticesinde de 439 bin lira para cezası uygulandı.

90 farklı markadaki ürün testten geçirilirken, söz konusu ürünlerin yüzde 56'sı uygunsuz bulundu.

Güvensiz bulunan 9 farklı marka ve modelde ürün için toplatma kararı verildi. Yangın ve elektrik çarpması riskleri taşıyan bu ürünlerin 8'i elektrikli ekipmanlar, 1'inin de basınçlı ekipmanlar grubunda yer alan üründen oluştu.

Böylece iki farklı alanda yapılan denetimler sonucunda kesilen para cezası tutarı yaklaşık 3,3 milyon lira olarak hesaplandı.
Sonraki Haber