Akaryakıt fiyatları değişti: Yeni zamlara hazırlıklı olun!

Piyasalardaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Brent petrol hisselerinin artış göstermesi akaryakıt fiyatlarının güncellenmesine neden oldu. Peki, akaryakıta zam yapılacak mı? İşte detaylar…

Uluslararası piyasada brent petrol varili yükselişe geçti. Brent petrolün varili 79,45 dolardan işlem görmeye başladı. Brent petrol dün 80,94 dolardan işlem görürken bugün ise 80,80 dolardan güne başladı. Piyasaların kapanış saatinde ise 1,67 oranında azaldı, günü 79,45 dolar seviyesinde kapattı. İsrail ile İran arasındaki savaş nedeniyle petrol tesislerine saldırı olma ihtimali piyasalarda dalgalanmalara neden oldu. Hizbullah’ın İsrail’e yönelik saldırı düzenleyeceği açıklaması da piyasaları olumsuz yönde etkiledi. Orta Doğu’daki gelişmelerin yanı sıra Çin’de ekonomik büyümeyle ilgili endişelerinden dolayı petrol fiyatlarını aşağı yönde baskılamaya devam ediyor.

​​​Akaryakıt Fiyatları Güncellendi

Brent petrol hisselerinin yükselmesi akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansıyor. Döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle de benzin, LPG ve motorin fiyatları sürekli güncellenmek zorunda kalıyor. Akaryakıt piyasasındaki değişimin temelinde petrol fiyatlarının geçtiğimiz haftayı yüzde 3.2 oranında artışla kapatması yer aldı. Akaryakıt zammının kaçınılmaz hale gelmesine neden olan gelişmeler tüketicileri endişelendirdi. Geçtiğimiz hafta benzine 1.20 TL zam yapılmasına karar verilmişti. Motorine ise 90 kuruş zam yapıldı. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerdeki petrol ofisleri tarafından tabelalar değiştirilmeye başlandı. İstanbul’da benzin 42.74 TL’den satışa çıkarılırken, LGP 24,60 TL’den ve motorin de 42.59 TL’den tüketiciye ulaştı. Ankara’da ise benzin fiyatı 43.21 TL olarak belirlendi.

Sonraki Haber