Asgari Ücret için Fatih Portakal rakam verdi! 30600 TL olmak zorunda

2025 Asgari Ücret ne kadar olacak? Asgari Ücret ne kadar olmalı sorularına bir cevapta Fatih Portakal'dan geldi. Fatih Portakal 2025 Asgari Ücret için net rakamı açıkladı.

Enflasyonla birlikte Ocak 2025 Asgari Ücret zammı merak ediliyor. Peki Asgari Ücret ne kadar olacak. Kulislerden gelen bilgiler sonrası Fatih Portakal Asgari Ücret için ağzındaki baklayı çıkarttı. Asgari Ücret en az 30600 TL olmalı diyen Portakal, en az yüzde 80 zam gelmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de milyonlarca işçi, Asgari Ücreti beklemeye geçti. Ocak ayında maaşlara gelecek Asgari Ücret zammı merakla bekleniyor. Zam için enflasyonlu tahminler yapılırken yeni Asgari Ücret için masada 24057 TL ile 27000 TL arasında bir rakam olması bekleniyor. Ancak Fatih Portakal son noktayı koydu.

Fatih Portakal duyurdu!

Sözcü TV ekranlarında konuşma yapan Fatih Portakal, Asgari Ücret için en az yüzde 80 zam diyerek açıklama yaptı.

Portakal, “Asgari ücret kaç TL olacak? Herkes bunu konuşuyor. Taraflar 2,5 ay sonra masaya oturacaklar. Söylenen, telaffuz edilen 22 bin TL ile 24 bin TL arası. AKP kulislerinde çok konuşulan bir orandan bahsediyorum. Ama şöyle bir hesap yapın. 17 bin 2 TL olan asgari ücretin alım gücü 12.514 liraya düşmüş. Burada yüzde 35'lik bir kayıp var. Bir kere bunu telafi etmek zorundalar. Yıl sonundaki enflasyonda yüzde 45 civarı diyorlar. Onu da eklediğinde en az yüzde 80 vermek zorunda. Yıl sonundaki enflasyonda yüzde 45 civarı diyorlar. Onu da eklediğinde en az yüzde 80 vermek zorunda. O da 30 bin 600 TL yapıyor. Türk-İş'le Türkiye İşverenler Sendikası bu rakamda anlaşır mı peki? İşveren bu kadar çok verir mi? Onu da bilmek pek mümkün değil.” dedi.

Asgari Ücret Toplantısı Aralık ayında yapılacak!

Asgari Ücret için ilk toplantı Aralık ayında yapılacak. Masada 25000 TL civarı bir Asgari Ücret belirlenerek oturulması planlanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Erdoğan'a sunulacak teklifle yeni Asgari Ücret belli olacak.

Sonraki Haber