Avrupa’nın kâbusu yoksulluk

Kriz, Avrupa’da önemli bir soruna yol açtı: Yoksulluk. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, 27 AB ülkesinde 80 milyondan fazla kişinin “yoksul” sayıldığını söyledi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Throbjorn Jagland, Avrupa Birliği’ni (AB) oluşturan 27 ülke içinde 80 milyondan fazla insanın yoksul olduğunu söyledi. AB’nin bugünkü nüfusunun 503 milyon olduğu düşünüldüğünde bu önemli bir rakam.

NTVMSNBC’nin haberine göre, AB ile Avrupa Konseyi’nin, Strasbourg’da 55 ülkeden yoksulluk ve sosyal politikalar konusunda uzman 100’ü aşkın kuruluşun temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği konferansta, Avrupa genelinde yoksulluğun geldiği boyut ele alındı.

Avrupa Konseyi verilerine göre, ekonomik krizden en olumsuz etkilenen Avrupa ülkelerinden Yunanistan’da bugün nüfusun yüzde 20’den fazlası yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Avrupa Konseyi bu oranın İran veya Meksika gibi ülkelerde yoksulluk sınırı altında yaşayanlardan daha fazla olduğuna dikkat çekiyor.

Avrupa Komisyonu’nun istihdam ve sosyal politikalardan sorumlu üyesi Laszlo Andor da, AB genelinde 26 milyon işsiz olduğunu, bunların 7.5 milyonunu 15-24 yaş grubundaki gençlerin oluşturduğunu söyledi. Avrupa Komisyonu temsilcisi, bu gençlerin hiçbir eğitim veya mesleki eğitim sistemine dâhil olmadıklarının da altını çizdi. İşsizlik konusundaki en vahim vakalar arasında İspanya gösterilmekte.
Sonraki Haber