Ayaklanan kuyumcular cezayı yedi!

Bankaların cumhuriyet altını ve ziynet altını alıp satmalarından dolayı ayaklanan kuyumculara bugün Rekabet Kurulu'ndan ceza geldi.

Rekabet Kurulu, altın satış fiyatlarının, satış ve pazarlama koşullarının pazar dışında belirlendiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda, Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği'ne 7 bin 215,47 lira idari para cezası verilmesine oy birliği ile karar verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan kararda, konuyla ilgili soruşturmada nihai kararın verildiği ifade edildi.

Buna göre, Kurul, Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği'nin, altın alış, satış ve tamir fiyatları ile satış ve pazarlama koşulları gibi iktisadi ve ticari faaliyet unsurlarını pazar dışında belirlemek, belirlenen fiyatlara uymayan üyelerine baskı ve yaptırım uygulamak suretiyle ilgili kanunu ihlal ettiğini kararlaştırdı.

Kurul, söz konusu ihlalin gereği olarak, 2012 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen gelirlerinin takdiren yüzde 3'ü olmak üzere, Derneğe 7 bin 215,47 lira idari para cezası verilmesine karar verdi.
Sonraki Haber