AYYUKA ÇIKTI! 40 41 43 47 yaşla 1999 sonrası için kademeli emeklilik 2. EYT o tarihte geliyor

40 41 43 47 yaşla 1999 sonrası için kademeli emeklilik 2. EYT o tarihte geliyor.

Bazı insanlar daha erken emekli olmak istiyor. 8 Eylül 1999 ve sonrasında işe girenler için bu konuda yeni bir gelişme var. Bu insanlar emekli olma hakkını biraz farkla kaçırdılar ve şimdi haklarını geri almak için bir araya geldiler. Bu yüzden "Kademeli Emeklilik" diye bir şey ortaya çıktı.

Kademeli Emeklilik Ne Zaman Olacak?

Uzman Özgür Erdursun, "Kademeli emeklilik, bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gündeme gelir" dedi. Türkiye'de seçimler her 5 yılda bir yapılıyor, bu yüzden 2028 yılında bu konu daha çok konuşulabilir.

Kademeli Emeklilik Nedir? Kimler Yararlanacak?

Bazı insanlar emekli olma hakkını çok az bir farkla kaybetti. Bu yüzden, işe giriş tarihine göre emeklilik yaşı değişebilir. Örneğin, 8 Eylül 1999 ile 2000 arasında işe giren kadınlar 43 yaşında, erkekler ise 45 yaşında emekli olabilir. 2001 yılında işe giren kadınlar için ise daha fazla prim günü gerekebilir.

Kademeli Emeklilik ve Seçim

Bazı insanlar kademeli emeklilik için seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu düzenlemenin bir sonraki seçimde önemli bir konu olacağı düşünülüyor. Muhalefet bu düzenlemeyi kabul etme sözü verirken, hükümet de bu konuda bir düzenleme yapabilir.

Sonraki Haber