Bankaların kaderi 10 Mart'ta belli olacak

Bankalara ilişkin Rekabet Kurulu soruşturmasında sona yaklaşıldı. Bankalar için karar en geç 10 Mart'ta verilecek.

Bankalara ilişkin Rekabet Kurulu soruşturmasında artık sona yaklaşıldı. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, bankalar 25 Şubat’ta sözlü savunmalarını verecek. Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, aslında raporun bittiğini belirterek, bankaların sözlü savunma da yapmak istediğini, bunun için 25 Şubat’ta sözlü savunma yapılacağını söyledi.

Sözlü savunmada gelecek kişilere ilişkin bir sınırlama düşünmediklerini ancak belki süreye ilişkin bir sınırlama getirilebileceğini ifade eden Kaldırımcı, savunmanın ardından 15 gün sonra kararı açıklayacaklarını belirtti.

EN GEÇ 10 MART'TA BELLİ OLACAK

Kaldırımcı, en geç tarih olarak ‘10 Mart’ı gösterdi. Cezaların hangi kritere göre kesileceğine ilişkin olarak ise Kaldırımcı daha önce bankalara kesilen cezaların örnek olacağını söyledi.

Radikal’e konuşan Kaldırımcı, rekabet hukukunun kurumsallaşması için üst kurullarla çalışmalar ve protokoller yaptıklarını belirterek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ( BDDK ) ile de bu çerçevede bir protokol imzaladıklarını söyledi. Protokolün esasında iyi niyet ve karşılıklı diyalog çabasının göstergesi olduğunu belirten Kaldırımcı, kurumların elindeki dosyalarla ilgili bilgi almak ve vermek çabasının anlamlı olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Bankaların soruşturmasına yönelik ise BDDK ile şu ana kadar bir temaslarının olmadığını vurgulayan Kaldırımcı, bankalarla ilgili daha önce de soruşturma yaptıklarını hatırlattı ve bu soruşturmadan dolayı cironun ne olması gerektiği konusunda önceki dokümanlardan hareket edeceklerini kaydetti. Kaldırımcı, “Çok katı şekilde ciro şu şekilde olacaktır demek, mevcut rakamlar üzerinden hesaplama yapmak anlamsız şu anda” dedi.
Sonraki Haber