Borsa ekside başladı!

İMKB küresel piyasalara paralel olarak güne düşüşle başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi güne Fed toplantı tutanaklarının küresel piyasalarda yarattığı negatif havanın etkisiyle düşüşle başladı.

Endeks güne 540,80 puan ve yüzde 0,69 oranında düşüşle 78.350,45 puandan başlarken bankacılık endeksinin kaybı yüzde 0,86 oldu.

Dün akşam açıklanan Fed toplantı tutanaklarında üyelerin bir kısmının, Fed'in her ay 85 milyar dolarlık ve ucu açık tahvil alım programında sınırlamaya gitmek için hazır olması gerektiği yönünde görüş bildirmeleri piyasalarda tedirginliğe neden oldu.

Dolar bazlı ''carry trade'' yani dolar borçlanarak diğer yatırım araçlarına ve emtiaya yönelen paranın, doların değer kazanmasının etkisiyle geri dönmeye çalışması hisse senedi ve emtia piyasalarında satışlara neden oluyor.
Analistler bugün yoğun veri akışının takip edileceğini belirterek özellikle Fed'in politikaları üzerinde etkili olması nedeniyle işsizlik başvuruları verisine dikkati çekerek İMKB 100 endeksinin 77.000 - 77.300 aralığının ana destek konumunda olduğunu, gün içinde 78.000 ara desteğinin altına gerilemesi durumunda ise satış baskılarının artabileceğini tahmin ediyor.
Sonraki Haber